Muhamed Bešić (30) stao je pred kamere srbijanskih medija nakon pobjede Ferencvaroša nad Crvenom Zvezdom od 2:1 u kojoj je učestvovao zajedno sa Amerom Gojakom koji je upisao i asistenciju.

Ova utakmica stigla je sedmicu poslije što je Zvezda u Beogradu razbila Ferencvaroš sa 4:1.

“Veoma teška utakmica jer je Zvezda dobra ekipa. Tamo smo izgubili rezultatom 4:1, a danas smo uspjeli slaviti Rezultat u Beogradu nije bio realan, ali su nas zasluženo dobili. Danas je to bilo 50:50 i hvala Bogu da smo uspjeli dobiti. Sretni smo! Presudila je malo sreća, a malo i druge stvari”, rekao je Bešić u mix zoni za srbijanski Telegraf.

Tabele i rezultate pogledajte u našem Live Match Centru.

“Zvezda ima dobru ekipu. Šest godina zaredom igraju europska takmičenja, od toga dva puta Ligu Šampiona. Realno su iskusniji od nas i mnogo nam je drago da smo uspjeli pobijediti”.

Nakon meča reprezentativac BiH otišao je do navijača Crvene zvezde i pozdravio se s njima, a ističe da je to uradio kako bi ih utješio.

“Učinio sam to zato što su mi dragi. Imam tu mnogo prijatelja kao što je Marko Marin. Navijam za vas, želio sam utješiti navijače. Nadam se da će biti dobro i nama i vama. Na tribinama je bilo sve korektno” ispričao je Bešić.

(Reprezentacija.ba)