Fudbaleri Slobode i Borca u subotu od 17,00 sati u Banovićima igraju meč petog kola PL BiH.

Duel se igra u Banovićima jer je u toku rekonstrukcija travnjaka na stadionu Tušanj, a ovaj meč je najavio trener Borca Nenad Lalatović.

Lalatović je na samom početku istakao da njegove izabranike očekuje teška utakmica te da je Premijer lige BiH interesantnija od mnogih drugih.

“Čeka nas jako jako teška utakmica. Mi smo izgubili ovdje od Sarajeva, Sloboda je odigrala neriješeno protiv Tuzla Cityja, a Tuzla City je pobijedila Sarajevo 5:1. Premijer liga BiH je izvanredna. Ova liga mene svake nedjelje uvjeri da sam bio apsolutno u pravu kada sam rekao da je ova liga interesantnija od mnogih drugih. Ovdje se nikad ne zna ko će pobijediti, a ko izgubiti jer svako svakog može da pobijedi”, rekao je Lalatović i dodao:

“Sloboda je veliki klub, koji ima veliku tradiciju. Još u Jugoslaviji su igrali najjaču ligu i to sve govori o kakvom klubu se radi. Moramo maksimalno da ih respektujemo. To će biti jedna neizvjesna utakmica. Ni oni ne igraju na svom terenu, kao ni mi i za nas je to, možda, olakšavajuća okolnost. Ipak, moramo ući ne 100 nego 200%. Ako želimo da se vratimo u Banja Luku neporaženi moraćemo da prihvatimo taj njihov stil igre, da čvrsto ulazimo u duele da i mi postavimo glavu tamo gdje neko neće ni nogu.”

Trener Banjalučana je otkrio da je u klub stigao i Nikola Ninković, igrač koji je svojevremeno nastupao za Partizan, Empoli, Bresciju, Chievo i Genou.

“Ninković je danas došao na trening. Uprava kluba se dogovorila s njim. Obavio je prvi trening i neka testiranja da vidimo u kakvom je stanju. Sigurno da igrač koji je završio prvenstvo polovinom maja i tek sad se nama priključio ne može biti spreman 100%, ali o njegovim kvalitetama jednostavno ne treba pričati. Igrao je u Seriji A, promijenio četiri, pet klubova, igrao standardno, dao je gol Milanu.To je pokazatelj da se radi o kvalitetnom igraču koji mora proći jedne pripreme od tri nedjelje da bi bio na pravom nivou. Nadam se da će konkurisati za tim nakon reprezentativne pauze.”

(Reprezentacija.ba)