Sarajevo u srijedu u Zenici od 20,00 sati igra zaostali meč prvog kola PL BiH protiv Tuzle.

Ekipa Sarajeva će u ovom, ali i u narednih nekoliko utakmica, biti domaćin na stadionu Bilino Polje jer je danas počela rekonstrukcija travnjaka na Koševu.

Uoči duela sa Tuzlom održana je i zvanična press konferencija, a prisutnim novinarima obratili su se trener Sarajeva Feđa Dudić te prvotimac Andrej Đokanović.

“Tuzla City je u novoj sezoni igrala jednu utakmicu protiv Slobode. Tuzla je promijenila ekipu, imaju mnogo novosti, novi je i trener tu kojeg pošutjem i mislim da će donijeti mnogo toga ekipi. U skautingu i pripremi utakmice morat ćemo obratiti pažnju na kontranapad i naš izlazak”, kazao je Dudić i osvrnuo se na situaciju sa igračim kadrom:

“Atmosfera u klubu i ekipi je dobra. Muharem Trako se oporavio i u konkurenciji je za utakmicu. Na Aničića i Avramovskog nećemo moći računati. Uradili smo detaljne preglede Aničića i pred njim je duža pauza, ali tako je kako je. Marinu želim da bude jak u ovom vremenu i da se što prije vrati na teren. Avramovski pauzira šest do sedam dana, još sedmica pauze što se tiče rada s ekipom i onda ćemo ga vraćati u trenažni proces.”

Dudić je otkrio i da Sarajevo već traži novog stopera.

“Tražimo jednog stopera. Đokanović tu trentno igra dobro, a vidjet ćemo hoće li tu ostati. Ako ćemo dovesti igrača s našim papirima, onda mora biti u trenažnom procesu i koji je prošao pripreme i da nema duže pauze. Jedan od tih je Vukotić iz Belgije. Ostvareni su kontakti, ali nije jedini. Ko će doći, vidjet ćemo u narednim danima. Sportski direktor radi na tome. Neke stvari idu brže od očekivanog. Zadovoljan sam. Individualni kvalitet je veći u Sarajevu i moje ideje se brže realizuju. Kada sam došao rekao sam da ćemo gledati novo Sarajevo. Kada je prošlo dva mjeseca, nisam ništa lagao. Vratili smo publiku na stadion, navijače koji će navijati 90 minuta i sada imamo navijače na utakmicama, ne publiku, ona je u pozorištu. Kada imate takvu sinergiju, sve se vraća. Jako sam zadovoljan i vjerujem u rad.”

Trener Sarajeva je istakao da je klub jednoglasno donio odluku da se naredne domaće utakmice igraju u Zenici.

“Odluka je bila na Bilinom Polju. Svi smo odlučili da od Grbavice i Bilinog Polja to bude ovaj stadion. Dolaskom u Zenicu mislim da ćemo napraviti pravi potez, da ćemo se osjećati kao domaćini i hvala Čeliku na poruci podrške koju su objavili na svojoj stranici.”

Andrej Đokanović očekuje težak meč protiv Tuzle.

“Fokusirani smo da odradimo zadatke koje nam šef kaže i da ostvarimo pozitivan rezultat. Pozivam sve navijače da dođu u što većem broju i da nas nastave podržavati. Trenutno igram na poziciji stopera i pokušavam se prilagoditi. Možda je čak lakše nego na veznoj poziciji jer nemam igrača na leđima. Trudim se nadomjestiti igru trkom i skok igrom, brže lopta ide i lakše je igrati sigurno.”

(Reprezentacija.ba)