Ekipa Zrinjskog se priprema za novu sezonu i nastup u kvalifikacijama za Ligu Šampiona.

Trener Mostaraca Sergej Jakirović govorio je za klupsku TV o dosadašnjem dijelu priprema, pojačanjima, ali i utakmicama protiv moldasvkog Sheriffa u Ligi Šampiona.

Zrinjski pripreme obavlja u Svetom Marinu na Muri, a Jakirović je prezadovoljan uslovima.

“Imamo fantastične uvjete, od hotela, hrane pa sve do terena koji su veoma važni. Napravili smo sve što smo planirali. Igrači su podnijeli sve dobro. Odigrali smo tri utakmice i svi igrači su dobili šansu da sebe prezentiraju. Naravno, nije bilo Bilbije i Barišića zbog reprezentativnih obaveza, dok Jakovljević ima lakšu povredu”, govori Jakirović i osvrće se na pojačanja koja su stigla u Zrinjski:

“Maglicu smo gledali u Posušju i skautirali. Ono što je pokazao je veoma dobro. Njega znam još iz Hrvatske. Polivalentan je igrač i može pokriti obje bekovske pozicije i stopera. Senić već dvije godine igra dobro u kontinuitetu u Varaždinu. Tražim igrače koji imaju kontinuitet igara i koji nisu imali mnogo povreda. Ćužea smo doveli iz Dinama i on je igrač koji može igrati na više pozicija. Sučić je jako dobar igrač i odmah smo ga doveli kada smo vidjeli da će Bašić otići iz kluba. Mandić je prošle sezone igrao sjajno u Rudaru, zabio osam golova. Znam ga još od vremena kada sam trenirao Sesvete i nikada nisam volio da igra protiv mene. Mislim da će nam donijeti dodatni kvalitet.”

Trener Zrinjskog je otkrio i da je Zrinjski nije uspio dovesti dva fudbalera sa kojim je pregovarao.

“Ako nekoga želite, napravite skauting u bh. ligi, ali onda ne možete platiti te igrače. To Sarajevo može platiti. Oni su uzeli dva igrača koje smo mi htjeli. Mi jednostavno nismo mogli to finansijski ispratiti. Ne želimo praviti greške iz prošlosti. Naći ćemo neka malo manje zvučna imena.”

Jakirović je prokomentarisao i duele protiv Sheriffa u kvalifikacijama za Ligu Šampiona.

“Drago mi je što ih je preuzeo moj prijatelj Stjepan Tomas. Oni su sada velika nepoznanica. Mnogo igrača ih je napustilo. Protivnik je težak i zahtjevan. Veoma su brzi, pogotovo u fazi napada. Moraćemo biti oprezni. S druge strane, mi imamo svoje principe i ne bi trebali od njih odstupati. Najbitnije mi je zdravlje naših igrača. Smatram da imamo kvalitet i da smo uigraniji.”

(Reprezentacija.ba)