Premijerligaši punom parom rade na pripremama za narednu sezonu, a Željo, Tuzla City i Sloboda danas su potvrdili nove potpise.

Željezničar je produžio ugovor sa standardnim prvotimcem, Nedimom Mekićem.

“Produžili smo ugovor na obostrano zadovoljstvo, nisam se dvoumio, kući sam i lijepo mi je, a novi ugovor i broj odigranih utakmica u prošloj sezoni pokazuje mi da je struka zadovoljna sa mnom. Znam da mogu još više, krenuli smo s jakim pripremama i nadam se da ću se ja, kao i cijela ekipa, dobro pripremiti i da ćemo našim navijačima donijeti više radosti”, kazao je Mekić.

Sloboda je u svoj redove dovela jednog od najboljih igrača Prve lige Federacije. Riječ je o Kenanu Deliću iz TOŠK-a.

“Dolazim u Slobodu jer mislim da tu mogu napredovati. Tuzla je velik grad, Sloboda je veliki klub i nadam se da ću se svojim partijama nametnuti treneru i stručnom štabu. Sloboda ima jako dobre navijače i dat ću sve od sebe za ovaj klub, kako bih opravdao njihovo povjerenje“, izjavio je Delić.

Tuzla City je dovela novog napadača, Semira Smajlagića iz redova uzbekistanskog Nasaf Qarshi. Ranije je u karijeri igrao Sarajevo, Goricu, Mladost DK, Slobodu i Astanu.

“Povratak u BiH je uvijek lijep, posebno kada dođete u klub sa ovakvim rezultatima i ambicijama. Radujem se novim izazovima, te vjerujem kako ću opravdati ukazano povjerenje”, kazao je Smajlagić.

(Reprezentacija.ba)