FOTO/ Bh. vrhunski treneri dvije sedmice učili trenere iz UAE, Katara, Saudijske Arabije, Bahreina…

Odabrani domaći treneri dvije sedmice radili na edukaciji trenera iz arapskih država


Bh. vrhunski treneri dvije sedmice učili trenere iz UAE, Katara, Saudijske Arabije, Bahreina…
Almir Seferović i Emir Karahmet drže praktično/teoretska predavanja

Dvije sedmice u Sarajevu su boravili treneri iz država Perzijskog zaljeva gdje su prisustvovali teoretskim i praktičnim predavanjima i radionicama pomno odabranih bh. trenera.

Trenere iz Saudijske Arabije, UAE, Katara, Omana, Bahreina, te Libije, u Sarajevu su educirali UEFA Pro treneri Almir Seferović, Emir Karahmet, Agim Nikolić, Irfan Handžić i Ado Pervan.

Emir Karahmet impresionirao goste

Više od 30 gostiju trenera iz seniorskog i omladinskog fudbala oduševljeni su prenesenim znanjem trenera predavača toliko da su mediji iz ovih država napravili nekoliko reportaža o našim trenerima.

Trener Emir Karahmet dobio je i prigodan poklon u znak zahvale, a gosti nisu krili kako bi predavače voljeli vidjeti u svojim klubovima i akademijama.

Naši treneri cijenjeni su svugdje u svijetu, a nadamo se kako će sve više imati prilike za dokazivanjem u domaćim klubovima i reprezentaciji BiH koju do sada nikada nije vodio polaznik Centra za edukaciju FS BiH.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

1 Komentar
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Bošnjo420
18.06.2022. 09:15

Znači mi tim zemljama i njihovim ligama izgledamo kao sto engleska, njemacka I italijasnka liga izgleda nama. Eto vidite da ima gori i od nas. Sada bi bio red da naš savez dovede najbolje trenera makar iz holandije i portugala pa čak i turske pa da i naši nauče šta novo. Da dok sam ja živ makar jedan klub ponovo ode u euro ligu ili ligu šampiona. Da budemo kanta za sutanje kao dinamo nebi se žalio. Samo da uđemo u ta dva takmičenja bilo bi prelijepo