Trener u stručnom štabu Areprezentacije Bosne i Hercegovine Elvir Rahimić zadovoljan je radom Zmajeva na pripremama za predstojeće utakmice UEFA Lige nacija.

Rahimić ističe da će ekipa spremno dočekati meč sa selekcijom Finske koju odlično poznajemo, te da će težiti prvom mjestu u grupi.

“Pripreme teku u najboljem redu. Ekipa se dobro priprema. Svi su zdravi i nadam se da će biti spremni za susret protiv Finske. Fince dobro poznajemo. U posljednje vrijeme stalno igramo protiv njih. Poznajemo ih i kao ekipu i kao pojedince. Napravit ćemo sve za dobar rezultat i pokušati da pobijedimo Finsku”, kaže Elvir i osvrće se i na preostale protivnike u grupi:

“Grupa je podjednaka. Crna Gora, Rumunija, Finska i mi smo tu negdje. Svaka od ovih reprezentacija tražit će šansu da osvoji prvo mjesto, da se plasira u rang više. Bit će izjednačenih utakmica. Nadam se da ćemo mi napraviti dobar rezultat. Moramo gledati na sebe, na svoju igru te da igrači daju maksimum. Sigurno da je cilj prvo mjesto u grupi.”

Podsjetimo, izabranici Ivajla Peteva u subotu 4. juna od 18,00 sati u Hesinkiju igraju protiv Finske prvu utakmicu grupe 3 UEFA B Lige Nacija.

(Reprezentacija.ba)