Najbolji bh. teniser Damir Džumhur (30) nekoliko dana se nalazi u bolnici, a danas se oglasio putem svog Instagram profila.

Damir je nedavno poražen u kvalifikacijama Roland Garrosa od Fernanda Verdasca, a nakon meča je osjetio jake bolove u stomaku i kasnije će se ispostaviti da je riječ o upali gušterače.

“Pozdrav svima. Samo sam želio podijeliti sa svima vama da mi je protekla sedmica vjerovatno bio jedan od najtežih perioda. Nakon meča u Parizu na Roland Garrosu odjednom sam osjetio jake bolove u trbuhu. Javio sam se liječniku i odmah sam hospitaliziran u bolnici. Sva istraživanja su pokazala akutni pankreatitis (upala gušterače). Na listi od 1 do 5 bila je 5 (najjača). I to se dogodilo samo tri dana prije mog 30. rođendana pa sam od tada na iznenzivnoj njezi, četiri dana u Parizu pa nastavio u Beogradu”, napisao je Damir na svom zvaničnom Instagram profilu i dodao:

“Nisam ni pomislio da bih to mogao doživjeti, pogotovo jer je to jednostavno došlo noitkuda zdravom sportisti kakav sam ja. Bit ću u bolnici još dvije sedmice jer oporavak od ovoga nije lak i treba vremena. Na kraju sam sretan što sam živ i što mi nije potrebna operacija. Osjećam da ću puno više cijeniti život, mnogo više sve prilike, uživati u stvarima koje su važnije od tenisa, od svega na ovom svijetu, a to je moja porodica! Moj sin, moja supruga i svi koji me bezuvjetno vole. Drago mi je da se već osjećam bolje i vidim napredak.”

Najbolji bh. teniser se zahvalio liječnicima te svojim prijateljima i porodici na velikoj podršci.

“Hvala liječnicima, hvala na podršci mojim prijateljima, tu je i podrška moje porodice, a posebno moje supruge Barbare koja je učinila sve što je bilo moguće da dobijem najbolju njegui naravno mislim na mog sina da ću opet biti zdrav. Što se tenisa tiče, trenutno ne razmišljam. Definitvno mi ne pada na pamet, ali znam da ću uzeti malo slobodnog vremena da se oporavim i da ga provedem sa dragim osobama. Hvala svima na bezuvjetnoj podršci. Damir.”