Sarajevo i Željezničar su odigrali 1:1 u susretu 30. kola Premijer lige Bosne i Heregovine.

Trener Želje Edis Mulalić je zadovoljan bodom i smatra da je njegov tim mogao i doći do trijumfa da je utakmica potrajala duže.

“Različita dva poluvremena. Kada igraš derbi, moraš biti agilniji i bolji, a mi smo prvo poluvrijeme bili loši. Međutim, drugo poluvrijeme smo sa pogodili sa izmjenama. Možemo biti zadovoljni. Da je potrajala utakmica duže, mogli smo pobijediti. Međutim, to nije realno zbog prvog poluvremena. Ušli su neki igrači i dali nam stabilnost. Da je duže trajalo, možda bi pobijedili, ponavljam”, rekao je Mulalić za Arenu Sport nakon utakmice i dodao:

“Na ovim utakmica se postaje igrač, Mora to biti hrabrije i bolje. Izvukli smo ovu utakmicu, a nekada nećemo. Ovakve utakmice se moraju igrati puno hrabrije. U drugom poluvremenu smo se bacali na glavu, ali nama je ovo dobar rezultat. Kod njih ulazi pet igrača koji bi u svim klubovima bili standardni i vjerovatno vodeći igrači. Moramo malo i u kontekstu nekih drugih stvari gledati. Treba gledati rezultat i kvalitet, ali ukupna slika nije loša jer smo tu negdje bodovno sa Sarajevom.”

Trener Želje je prokomentarisao i probleme sa sastavom.

“Da nisu Subašić i Hajdarević bili bolesni, vjerovatno bi i startali od prve minute. Malo nas je to poremetilo u pripremi utakmice. Nije to na kraju bilo loše. Cilj Željezničara do kraja sezone je da odigramo što bolje. Igrači su sve probleme stoički podnijeli, kao da imaju ogromne plate i nikakvih problema. Na tome im čestitam.”

(Reprezentacija.ba)