U okviru 30. kola Premijer lige BiH u utorak se sastaju Sarajevo i Željezničar, a domaći tim press konferencijom je najavio derbi.

“Imamo motive, naročito nakon poraza u posljednjem derbiju, tako da mislim da smo spremni psihički i fizički da odigramo dobru utakmicu. Naučili smo od zadnjeg poraza. Bit će tu borbe, adrenalina, ali moramo naći nogometni momenat i da iskoristimo svaku grešku koju nam Želju pruži. Nekad utakmicu kao što je ova rješavaju detalji i greške i trudit ćemo se da ih svedemo na minimum. Probat ćemo odigrati atraktivno, da navijači budu zadovoljni i da pobijedimo”, rekao je Vasoski i dodao da će Ahmetović igrati.

“Velike su šanse za to jer najbolje poznaje šta je derbi i način igranja. Treba nam neki lider koji zna utakmice. Što se tiče Avramovskog, nažalost nećemo ga imati sutra. Nadamo se da ćemo ga oporaviti do finala Kupa BiH gdje nam je potreban. Možda smo u prvu utakmicu ušli s nekim strahom. Primili smo gol iz prekida, dobili crveni i to nas je poljuljalo. Sada moramo biti fokusiramo 200 posto na naš zadatak i da ne ponovimo greške koje smo pravili.”

Uz trenera Vasoskog medijima se obratio Mersudin Ahmetović.

“Mislim da će biti druga utakmica nego na Grbavici. Derbi kao derbi. Kvalitet ne mora biti presudan. Spremali smo se i izaći ćemo kao jedan i dati maksimum. Nadam se da će to biti dovoljno za pozitivan rezultat”, riječi su Ahmetovića.

Derbi između Sarajeva i Želje igra se u utorak u 20 sati na Koševu uz direktan TV prijenos na Areni Sport.

(Reprezentacija.ba)