Velež je večeras u prvom susretu 1/2 finala Kupa BiH ubjedljivo pobijedio Tuzla City sa 4:0.

Rođeni su blizu plasmana u finale, a trener Feđa Dudić je prokomentarisao pobjedu svoje ekipe.

“Pobijediti sa 4:0 Široki Brijeg u četvrtfinalu i sada Tuzla City govori da smo dobri i da imamo kvalitet. To sa što nekada nismo imali rezulta, to je stvar sreće i nekih stvari na koje nismo mogli uticati. Bitno je da pošteno radimo i da nam se pošteno vraća”, rekao je Dudić i kazao da je pobjeda protiv Širokog u zadnjem kolu bila prekretnica za njegove izabranike:

“Bitno nam je bilo prošlu utakmicu pobijediti. Mislim da nam je to bila prekretnica nekog niza poraza, gdje u većini utakmica nismo zaslužili da izgubimo. Znao sam da će momci odigrati ovakvu utakmicu. Nisam znao da ćemo pobijediti 4:0, ali sam bio ubijeđen u pobjedu.

Ipak, trener Rođenih je oprezan i kaže da Velež još uvijek nije u finalu.

“Odigrali smo fenomenalo. Ne znam da li je bio ijedan udarac u okvir našeg gola. Drugo poluvrijeme smo svjesno stali. Čekali smo kontru. Sve čestitke momcima. Ja sam im čestitao i kada su gubili i kada nije bilo kako treba. Znao sam da ćemo se vratiti. Ovo je sada nagrada. Ne da nas je neko pogledao, nego nagrada dobrog rada. Napravili smo veliki korak, ali još neću reći da smo u finalu. Sada se okrećemo narednoj utakmici u ligi protiv Slobode.

(Reprezentacija.ba)