Predsjednik NS/FS BiH, Vico Zeljković, objavio je na svom profilu fotografiju sastanka sa Mensurom Mušijom, predsjednikom FK Mladost.

Ovo je itekako zanimljiv sastanak s obzirom na spor između FK Mladost i NS/FS BiH, te nekoliko izjava koje je uputio Mensur Mušija.

Mladost prije dvije sezone nije dobila licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH, a FK Mladost je pravdu potražio i na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani.

Mensur Mušija je nekoliko puta javno istakao da je njegov klub trebao dobiti licencu, te da je Mladost namjerno izbačena iz Premijer lige BiH.

“Izbačeni smo zato što Fudbalski savez ne poštuje svoj pravilnik. Posljednji dan licenciranja je bio prije posljednjeg kola, a to se radi da ne bude kalkulacija. I kod nas odmah dovedete politiku u sport i desi se šta se desi. Da smo odigrali neriješeno sa Veležom, Zrinjski bi išao u Europu, a mi bi vjerovatno imali podršku hrvatskih članova Komisije za licenciranje i ostali bi u Premijer ligi. O ispadanju Mladosti se dugo priča, ali sam ja vjerovao u ove momke. Mi smo regularno ostali u ligi i završili na devetom mjestu. Ja ne smijem nikoga okriviti i reći jeste, to je Vico Zeljković ili neko drugi. Nemam materijalne dokaze, ali imam dosta dokaza da neko radi protuzakonito”, kazao je Mušija nakon što njegov klub nije dobio licencu.

Upitno je da li se radi o zvaničnom susretu jer je objavljen na privatnim kanalima Zeljkovića, a ne putem zvaničnih kanala NS/FS BiH kao što je pravilo svugdje u svijetu.

(Reprezentacija.ba)