Reprezentacija BiH poražena je od Španije sa 24:28 i tako se oprostila od Europskog prvenstva. Zmajevi su pružili odličan otpor, a nakon meča se obratio Ivan Karačić.

“Stvarno smo igrali dobro 50 minuta. Zadnjih deset minuta smo pali. Malo nismo imali sreće, malo je Španija u tom periodu odigrala na vrhunskom nivou. Šteta. Dali smo sve od sebe. Znamo da možemo. Mislim da smo to večeras i pokazali protiv jedne od najboljih reprezentacija na svijetu. Nismo imali sreće da pobijedimo”, rekao je Karačić, dodavši:

“Na Evropskom prvenstvu nam je veliki problem bio što nismo imali prijateljskih utakmica. Možete trenirati koliko hoćete, ali utakmica je utakmica. Jednostavno nismo znali na čemu smo. Prve dvije utakmice smo se tražili. Na kraju smo se malo “pohvatali”. Ali, šta je tu je. Kako je nama, tako i svima. Trebamo izvući pouke sa ovog prvenstva”, istakao je Karačić koji je sa šest golova bio najbolji strijelac našeg tima.

“Svaku utakmicu pokušavam da pružim sto posto. Nekada ide, nekada ne. Ispoštovao sam trenerove zamisli tokom cijelih priprema i na prvenstvu. Nadam se da je zadovoljan kako sam to odradio”.

(Reprezentacija.ba)