Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu protiv Švedske, a danas su se na press konferenciji obratili selektor Ivica Obrvan i kapiten Mirsad Terzić.

“Sam plasman na EP je veliki uspjeh za nas. Očekujemo da kvalitetno predstavimo Bosnu i Hercegovinu, pružimo dobre nastupe u jako teškoj grupi, sa protivnicima kao što su Švedska, Španjolska i Češka. Nadam se da ćemo, uprkos svim problemima koje imamo, biti u dobrom izdanju”, kazao je Obrvan dodavši:

“Svakako da bismo željeli da u drugom nastupu BiH na evropskim prvenstvima zabilježimo pobjedu. To nam je jedan od ciljeva, bio bih vrlo sretan da u tome uspijemo. Ovog trenutka smo bez četiri igrača koji su na zadnjem testiranju bili pozitivni, očekujemo rasplet situacije s njima. Na jučerašnjem testiranju svi ostali igrači su bili negativni.”

Šveđani su također imali problema s pozitivnim igračima.

“Zadnje informacije koje imamo jesu da su im svi igrači negativni. Bili su u problemu s dva lijeva krila. Ali njima ako ne igra Pellas, onda igra Wanne. To je onda samo dva posto slabija ekipa ako jedan od njih izostane. Jedino da im se dogodi epidemija, pa da im nedostaje pola tima, to bi nešto značilo. Ali u ovom trenutku bi trebali nastupiti u kompletnom sastavu. Vrijedno smo trenirali, spremni smo da igramo najbolje što možemo”, rekao je Obrvan.

Raspored utakmica BiH na predstojećem EURO 2022:

Bosna i Hercegovina – Švedska (13. januar, 20,30 sati / Bratislava)

Bosna i Hercegovina – Češka (15. januar, 18,00 sati / Bratislava)

Bosna i Hercegovina – Španija (17. januar, 18,00 sati / Bratislava)

Plasman u narednu fazu izborit će dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

(Reprezentacija.ba)