Talijanska Serie A nastavlja se nakon kraće pauze, a danas (6. januar) na programu je šest utakmica 20. kola.

Susreti Salernitana – Verona, Bologna – Inter, Fiorentina – Udinese i Atalanta – Sassuolo su odgođeni zbog koronavirusa, pa danas nećemo gledati nastupe Edina Džeke (Inter), Milana Đurića (Salernitana) i Mate Jajala (Udinese).

Jedini bh. fudbaler koji bi mogao igrati danas je Rade Krunić. Krunićev Milan od 18,30 sati igra derbi kola protiv Rome.

Talijanski mediji najavljuju da će Krunić utakmicu početi na klupi za rezervne igrače te da bi šansu za igru mogao dobiti u nastavku susreta. Rade je ove sezone odigrao 17 utakmica u svim takmičenjima za Milan te jednom asistirao.

Milan u ovaj duel ulazi sa druge pozicije i trenutno ima 42 boda, dok je Roma šesta sa 10 bodova manje. U prvom međusobnom meču u tekućoj sezoni Milan je kao gost u Rimu slavio rezultatom 2:1.

Kladionice u večerašnjem meču daju blagu prednost Milanu. Kladionica Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 2.20 na trijumf Milana. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Momčad Milana je ove sezone na svom terenu odigrala devet utakmica, ostvarila šest pobjeda, jednom remizirala te dva puta izgubila.

S druge strane, Roma na gostovanjima ima omjer od četiri pobjede i pet poraza.

Milanu će večeras nedostajati Kessie, Bennacer, Ballo-Toure, Kjaer i Tatarusanu. Roma u Milano stiže bez Diaware, Darboea, Mayorala, Spinazzole i Fuzata.

Duel Milan – Roma direktno prenosi kanal Arena Sport.

Raspored i satnica utakmica 20. kola Serije A:

Sampdoria – Cagliari (12,30 sati)

Lazio – Empoli (14,30 sati)

Spezia – Verona (14,30 sati)

Sassuolo – Genoa (16,30 sati)

Milan – Roma (18,30 sati)

Juventus – Napoli (20,45 sati)

(Reprezentacija.ba)