Futsal je sport koji sve više osvaja srca ljubitelja fudbala širom planete, a takmičenja se održavaju pod okriljem FIFA i UEFA. Majstori petoparca uvijek prirede spektakl za publiku jer na manjem prostoru nego što je fudbalsko igralište mogu da pokažu vještine s loptom. Čak 120 ekipa iz regiona okupilo se u Derventi, a jubilarni 20. turnir organizuje se uz podršku kompanije Mozzart.

Ovo je najveći sportski događaj u ovom gradu, a održava se od 12. do 29. decembra. Uzbuđenje raste kako nadmetanje ulazi u završnu fazu jer su u igri i vrijedne novčane nagrade.

Međunarodne fudbalske organizacije posvećuju veliku pažnju futsalu, jer je to definitivno veoma atraktivan sport. I naša vjerna publika već dvije decenije ima priliku da uživa u spektaklu, a i ove godine imamo veliki broj takmičara iz susjednih zemalja. Hvala mnogo kompaniji Mozzart koja nam je pomogla u realizaciji velikog događaja”, naglasio je Dejan Plisnić, član organizacionog odbora.

Turnir okuplja više starosnih kategorija, a najveće borbe vode seniori iz 52 ekipe. Pobjednicima će pripasti 10.000 maraka, a ukupan nagradni fond je 18.000 maraka.  

Kompanija Mozzart je tokom cijele godine investirala u sport – pored ulaganja u infrastrukturu i obnavljanja košarkaških terena, u velikoj mjeri je pomagala sportskim kolektivima, pojedincima, ali i u organizaciji velikih takmičenja.

Sa velikim zadovoljstvom smo ponovo podržali turnir koji okuplja veliki broj sjajnih učesnika iz regiona. Vjerujemo da će se o ovom događaju pričati još dugo i da će publika uživati u spektakularnim završnim borbama”, naglasila je Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova u Mozzartu.

(Sponzorisani tekst, 18+)