Miralem Pjanić je danas izjavio da će do kraja sezone sigurno ostati u Bešiktašu i tako prekinuo pisanja inostranih medija o tome da će već u januaru napustiti turski klub.

Pjanić je u Bešiktaš stigao na jednogodišnju posudbu iz Barce, a danas je odgovarao na pitanja novinara uoči treninga turskog tima.

“Sretan sam ovdje u Istanbulu. Moja porodica je također sretna. Navijači i saigrači su sjajni i tu sam do kraja sezone. Ne mogu ništa reći o tome što će se dogoditi u budućnosti. Jedini klub o kojem trenutno mogu razmišljati je Besšiktaš. U mojoj glavi nema upitnika oko ostanka ovdje do kraja sezone“, rekao je Pjanić i dodao:

“Prije nego sam ovdje došao čuo sam mnogo lijepih stvari o turskim navijačima. Igrao sam na velikim stadionima pred velikim brojem navijača, ali ovdje postoji nešto posebno. Vjerujem da ćemo najbolje odgovoriti na ljubav koju pokazuju navijači.”

Naš reprezentativac ističe da su njegovi saigrači i on nezadovoljni trenutnim stanjem Bešiktaša na tabeli, s obzirom da je tim iz Istanbula tek na devetoj poziciji.

“Moji saigrači i ja smo veoma nezadovoljni tabelom. Znamo da imamo dobar tim i vjerujemo da ćemo biti na boljem mjest. Trenutno smo fokusirani na utakmice kupova. Uskoro ćemo igrati Kup Turske, a potom i utakmicu Superkupa. Sezona je duga, i liga još nije gotova. Želimo skupljati bodove koliko možemo. Cilj nam je da budemo uspješni i u kupovima i u ligi.”

Ekipu Bešiktaša sutra od 18,00 sati očekuje duel 18. kola Superlige protiv Goztepea.

(Reprezentacija.ba)