Milan u okviru posljednje utakmice grupne faze Lige Šampiona dočekuje Liverpool, a za popularne Rosonere utakmica je od velikog znajača za budućnost u Europi.

Milan – Liverpool (21:00 sati, Arena Sport)

Ekipa Milana nakon pet odigranih kola ima četiri boda koliko i četvrti Atletico Madrid. Porto je drugi sa pet, a Liverpool ubjedljivo prvi sa 12 bodova.

Dakle, Milan ukoliko želi nokaut fazu Lige Šampiona mora savladati Liverpool i nadati se da Porto neće savladati Atl. Madrid. Rosonerima je čak i Europa Liga upitna ukoliko ne savladali Redse.

Liverpool je u sjajnom zaletu, imaju pet uzastopnih pobjeda i momčad Jurgena Kloppa podsjeća na sjajne dane kada su podigli trofej Lige Šampiona. S druge strane, Milan na posljednjih pet mečeva ima tri pobjede i dva poraza, a prvi međusobni ovosezonski susret ova dva rivala okončan je pobjedom Liverpoola na Anfieldu od 3:2.

Kao blage favorite kladionice biraju Milan. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.05 na trijumf Milana. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

“Sutra uveče Milan mora da bude jak jer će nivo biti visok. Igramo protiv tima koji je godinama među najboljima na svijetu. Znamo šta treba da uradimo da se odupremo njima. Imaćemo i veliku podršku naših navijača. Svi preduslovi da budemo pozitivni i vjerujemo da možemo napraviti sjajan rezultat”, kazao je Pioli, trener Milana dodavši:

“Krunić, Díaz i Messias znaju kako razumjeti prostore, kretati se između linija i činiti se opasnima. To je nešto što može napraviti razliku.”

Liverpool je osigrao plasman dalje i očekuje se izmiješan sastav na San Siru dok Milan ima brojne izostanke i trener Pioli ima mnogo problema kod sastavljanja tima. Bh. reprezentativac Rade Krunić najavljen je od prve minute.

U redovima Milana neće biti Calabrie, Castilleja, Girouda, Kjaera, Leaoa, Pellegria, Plizzaria i Rebića. Kod gostiju u konkurenciji nisu Firmino, Elliott, Jones i Milner.

Meč počinje u 21:00 sati, a direktan prijenos utakmice možete gledati na Areni Sport.

Večerašnje utakmice Lige Šampiona:

PSG – Club Brugge (18:45 sati)

RB Leipzig – Man. City (18:45)

Milan – Liverpool (21:00)

Ajax – Sporting (21:00)

Bor. Dortmund – Bešiktaš (21:00)

Porto – Atl. Madrid (21:00)

Real Madrid – Inter (21:00)

Shakhtar – Sheriff (21:00)

(Reprezentacija.ba)