Danas se igraju dva meča 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Rudar Prijedor na svom terenu dočekuje Željezničar, a Posušje je će ugostiti ekipu Tuzla Cityja.

Rudar Prijedor – Željezničar (13,00 sati, Moja TV)

Ekipa Rudara će u Prijedoru ugostiti sarajevski Željezničar. Rudar je trenutno deveti na tabeli sa 14 bodova, dok je Željo sedmoplasirani sa četiri boda više.

Oba tima su u prilično lošoj formi i danas će pokušati doći do važnih bodova. Rudar već četiri kola ne zna za trijumf, a Željezničar ima dva vezana poraza.

Kladionice daju blagu prednost Rudaru na dan meča. Kladionica Mozzart nudi kvotu 2.50 na pobjedu Rudara. Ostale kvote sa ove utakmice možete vidjeti ovdje.

Željo je u ovom međusobnom susretu ove sezone slavio na svom terenu rezultatom 2:0. Ove dvije ekipe su posljednji put u Prijedoru igrale u novembru 2015. godine, a susret je okonačn rezultatom 1:1.

Spomenimo i da Rudar ove sezone na domaćem terenu ima skor od dvije pobjede, četiri remija i jednog poraza, dok Željo u gostima još uvijek nema nijedan trijumf. Izabranici Tomislava Ivkovića ostvarili su tri remija i četiri poraza.

Posušje – Tuzla City (13,00 sati, Arena Sport)

Fudbaleri Posušja od 13,00 sati igrat će protiv Tuzla Cityja. Posušje je pretposljednje na tabeli sa 11 bodova, a Tuzla je na odličnom drugom mjestu sa 31 bodom i trenutno jedini konkurent prvom Zrinjskom.

Posušje je u zadnjem kolu poraženo u Banjoj Luci od Borca sa 0:3, dok je Tuzla razbila Leotar na svom terenu rezultatom 4:0. Tuzla je prije te utakmice imala četiri vezana susreta bez pobjede, pa je trijumf nad Trebinjcima stigao u pravo vrijeme.

Gosti iz Tuzle su očekivano favoriti u današnjem dvoboju. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.97 na Tuzlu. Ostale kvote sa ovog susreta možete vidjeti ovdje.

Zanimljivo da će Posušje prvi put u zvaničnoj utakmici na stadionu “Mokri Dolac” ugostiti momčad Tuzla Cityja.

Prvi međusobni duel ove dvije ekipe u tekućoj sezoni pripao je Tuzli. Momčad Tuzle je na domaćem terenu ubjedljivo pobijedila rezultatom 4:1.

Odigrani susreti:

Leotar – Široki Brijeg 1:3

Radnik – Sarajevo 0:1

Zrinjski – Borac 4:1

U ponedjeljak 8. novembra sastaju se Sloboda – Velež.

(Reprezentacija.ba)