Njemački Karlsruher produžio je saradnju sa glavnim trenerom Christianom Eichnerom i njegovim pomoćnikom Zlatanom Bajramovićem do ljeta 2025. godine.

Eichner i Bajramović su u Karlsruher stigli u februaru 2020. godine kada je ekipa bila u seriji negativnih rezultata, ali je ovaj dvojac uspio podići tim i završiti na solidnom šestom mjestu.

Rukovodstvo ovog kluba je itekako zadovoljno sa Eichnerom i Bajramovićem te su potpisali produženje ugovora do 2025. godine.

Bajramović je jedini trener u stručnom štabu Eichnera, nekadašnjeg igrača Hoffenheima i Kolna.

Karlsruher je sinoć napravio senzaciju i izbacio Bayer Leverkusen iz Kupa Njemačke. Slavila je ekipa Bajramovića kao gost sa 2:1, a interesantno da su iza ponoći obavili trening.

“Christian Eichner i Zlatan Bajramović preuzeli su naš tim u februaru 2020. godine u teškom trenutku, udahnuli mu novi život i spasili ga od ispadanja. Sa 6. mjestom prošle sezone, više smo nego ostvarili naš sportski cilj, a i ove smo se vratili pravi put za sezonu. Kristijan i Zlatan su se uklopili u KSC kao šaka u oko”, rekao je Oliver Kreuzer, sportski direktor KSC.

(Reprezentacija.ba)