Ugledna talijanska La Gazzetta govorila je o dva najbola strijelca dosadašnjeg dijela Serije A, Edinu Džeki i Ciri Immobileu. Napravili su poređenje ova dva napadača na terenu, ali i van njega.

Gazzetta je podijelila usporedbu na šest dijelova. U prvom dijelu stoji da su oba igrača prešla 30 godina i da su postigli više od 100 golova u Seriji A. Od 2015. godine Immobile ima 35 golova više na kontu, ali treba napomenuti da Ciro izvodi i penale za razliku od Džeke.

U drugoj tačci usporedbe pisali su o porodičnom životu. Edin i Ciro su slični, imaju po troje djece, dvije kčerke i jednog sina. Edinova supruga, Amra ima 233.000 pratilaca na Instagramu, dok Jessica, supruga Immobilea, ima jedan milion fanova. Talijan živi u sjevernom dijelu Rima dok je Edin živio u južnom dijelu dok je igrao za Romu.

Kako navodi Gazzetta, ovaj dvojac se najviše razlikuje po ishrani. Džeko je ljubitelj internacionalne kuhinje i nerijetko praktikuje zdravu dijetu, a Immobile voli tradicionalne italijanske hrane i mediteranske kuhinje.

Džeko u slobodno vrijeme praktikuje gledati TV serije i filmove na originalnim jezicima, te fudbalske utakmice. S druge strane, Ciro je fan igrica za Playstation.

Obojica idu ranije na spavanje, a velika razlika je u tetoviranju. Immobile ima veliki broj tetovaža, posvećenih članovima porodice, dok Džeko nije tetovirao svoje tijelo.

Gazzetta je za kraj istakla da su oba igrača ljubitelji fudbala od djetinjstva.

Džeko je na sedam utakmica za Inter u ovoj sezoni postigao šest golova. Na istom učinku je i Immobile, ali sa utakmicom manje. Za vikend će snage odmjeriti upravo ova dva rivala, Lazio i Inter.

(Reprezentacija.ba)