Utakmica kroz brojke: BiH je bila opasniji protivnik

Dobar nastup Zmajeva u remiju sa Ukrajinom


Utakmica kroz brojke: BiH je bila opasniji protivnik
Foto: Sports24.ru

Zmajevi su dobrom predstavom uzeli bod na gostovanju u Ukrajini i nastavili borbu za drugo mjesto i plasman u baraž za Svjetsko prvenstvo.

Ukrajinci su bolje otvorili utakmicu i poveli u 15. minuti golom Yarmolenka. Naš tim je pred kraj prvog dijela preuzeo inicijativu, propustio nekoliko dobrih prilika, ali je ostalo 1:0.

U drugom poluvremenu izabranici Peteva su odmah agresivno i ofanzivno krenuli, ponovo su stvorili nekoliko šansi, a u 77. minuti su jednu iskoristili i stigli do remija i novog boda.

Zmajevi su imali 44%, a domaći 56% posjed lopte.

Naša reprezentacija je više prijetila na meču, ukupno su šutirali 15 puta dok su Ukrajinci imali 10 udaraca. Pet šuteva igrača BiH išlo je u okvir gola, četiri pored, a šest udaraca je izblokirano.

S druge strane, dva puta je Ukrajina šutirala u okvir gola, tri pokraj, a pet puta su naši defanzivci izblokirali udarce domaćih igrača.

Obje reprezentacije su izvele po tri kornera. Zmajevi su ponovo bili disciplinovani, napravili su samo šest prekršaja za 94 minute igre.

Ukrajina je imala 526 dodavanja, od kojih je 460 bilo tačno. Reprez. BiH su ostvarili 416 pasova, a 354 je bilo tačnih.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

5 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Patriota
13.10.2021. 11:32

Kolašinac na svoju poziciju-lijevi bek, naprijed Menalo ili Demirović

Anonymous
Reply to  Patriota
13.10.2021. 12:34

U pravu si. Ali i Stevanović na svoju poziciju, a desni bek da bude Sušić ili Gazibegović! I da se Prciću , obavezno, nađe mjesto među prvih 11! To znači : Nalić napolje, Ćivić napolje i Pjanić da nikad više ne ulazi. Repka bez Pjane, definitivno, igra mnogo bolje. On je čir u zdravom tkivu repke!!!

H.D.
13.10.2021. 12:46

Mislim da je trebao Demirović umjesto Džeke da počne utakmicu, jer definitivno vrši bolji presing a Džeku u drugom poluvremenu ubaciti kad je protivnik umoran.
Nalić treba još da sazrije, Gojaka kako ode u Turin možeš zaboraviti, protiv Ukrajine nijednu opasnu situaciju nije stvorio, samo zna na stranu ili nazad. Vidjelo se da bismo bez Stevanovića možda samo jedan bod u ove dvije tekme izvukli, čovjek zna da probije zadnju liniju. Slažem se da Pjanić usporava tranziciju, treba da on i Džeko polako prave mjesta za mlađe.

Bendjolino
13.10.2021. 17:19

Upravo sam ponovo gledao utakmicu i imam drugačiji utisak nego juče. U suštini, dobro smo prošli. Da su imali imalo boljeg napadača zabili bih nam 4 komda. Kod 1:0 Šehić nas vadi a bio je 1 na 1, to bih nas dokrajčilo. Još su promašili dvije gotovo 100% šanse prije nego što smo mi uzeli inicijativu u drugom poluvremenu. Imali su jasan cilj, zabiti rano i čekati an polukontre i da su bili samo malo konkretniji u napadu uspjeli bih. Mislim da neće puno mijenjati ni u idućoj tekmi.

Anonymous
Reply to  Bendjolino
14.10.2021. 04:28

ti onda nisi gledao da valja, jer jedna ta 100% sansa je bila ofsajd.