Reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je remizirala u Lvivu sa domaćom Ukrajinom 1:1, a sportski portal SofaScore analizirao je utakmicu i ocijenio sve igrače.

Najbolje ocijenjeni igrač Bosne i Hercegovine je Anel Ahmedhodžić sa ocjenom 7.7. Anel je postigao sjajan pogodak, a pored toga istakao se i u defanzivini.

Na drugom mjestu je Miroslav Stevanović koji je dobio ocjenu 7.3. Nekadašnji igrač Seville ponovo je ubilježio asistenciju, te je bio prisutan i u svom i u protivničkom kaznenom prostoru.

Treći najbolje ocijenjeni Zmaj je veznjak Amir Hadžiahmetović sa ocjenom 7.2. Imao je ukupno 61 dodavanje od kojih je 57 bilo tačno i svojom agilnošću je razigravao našu reprezentaciju. Istu ocjenu, 7.2, dobio je i defanzivac Dennis Hadžikadunić. Džeko je zaradio ocjenu 7.1.

Ocjenu 6.9 dobili su Sead Kolašinac i rezervista Sanjin Prcić, dok su Elvis Sarić i Smail Prevljak ocijenjeni sa 6.7. Slijede Elvir Ćivić i Ibrahim Šehić sa 6.6, a potom Amer Gojak i Ermedin Demirović sa 6.5. Najmanju ocjenu dobio je Adi Nalić, 6.4.

U redovima Ukrajine, 7.7 ocjenu dobio je defanzivac Mykola Matviyenko. Na drugom i trećem mjestu su golman Pyatom i def. veznjak Stepanenko. Dakle, tri najbolje ocijenjena igrača Ukrajine su defanzivci.

Najmanje ocjene zaradili su Roman Yaremchuk, Serhii Buletsa i Oleksandr Zubkov, 6.3.

Podsjetimo, Ukrajina je stigla u vodstvo u 15. minuti kada je Yarmolenku zatresao mrežu Zmajeva, a konačan rezultat postavio je Anel Ahmedhodžić u 77. minuti meča.

BiH narednu utakmicu igra 13. novembra na svom terenu protiv Finske, a samo tri dana nakon toga dočekat će Ukrajinu u posljednjem meču Kvalifikacija za SP.

(Reprezentacija.ba)