“Otpisani” u subotu lete za Ukrajinu

Šest reprezentativaca BiH nije dobilo dozvolu za ulazak u Kazahstan


“Otpisani” u subotu lete za Ukrajinu

Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović najvjerovatnije neće konkurisati za utakmicu kvalifikacija za SP 2022 između Kazahstana i BiH zato što nisu dobili vize za ulazak u Kazahstan.

Navodno, još uvijek se radi na dobijanju viza za neke igrače kako bi mogli nastupiti protiv Kazahstana, ali još uvijek nema zvanične potvrde.

Pojedini mediji su pisali da su neki igrači dobili naknadno vize te da bi uskoro trebali krenuti za Kazahstan, međutim igrači još uvijek nemaju potvrdu takve informacije.

Ukoliko se nešto ne promijeni, šestorica “otpisanih” će u četvrtak i petak obaviti treninge u Sarajevu te će u subotu letiti za Ukrajinu.

BiH 9. oktobra igra protiv Kazahstana meč grupe D kvalifikacija za SP 2022, dok će 12. oktobra gostovati Ukrajini.

Selektor Petev je uoči polaska za Kazahstan kratko prokomentarisao probleme sa vizama spomenutih igrača.

“Ne mogu vam to objasniti, jer je to meni nemoguće. Ne možemo ništa promijeniti. Nećemo se žaliti i idemo još jače. Nisam spavao, ali ne biste ni vi da ste na mom mjestu. Ipak, mi moramo ići tamo i odraditi šta trebamo. Nije baš jednostavno i šest igrača nije malo. Imamo i mnogo povrijeđenih. Preko 10 igrača nam nedostaje”, riječi su selektora Peteva.

Prema kladionicama BiH je ipak favorit protiv Kazahstana. Tri dana uoči utakmice Kladionica Meridian na pobjedu BiH daje kvotu 1.68Ostale kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

(Reprezentacija.ba)

Oznake:

Komentari

5 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Zazdrnjak
06.10.2021. 19:36

Uskoro ce nam trebati viza i za domace utakmice!

Marshal
Reply to  Zazdrnjak
06.10.2021. 19:44

Samo da retardiranim uhljebima u savezu jbm 100 m aj ku

Grom
Reply to  Marshal
06.10.2021. 19:52

Kako se ono zvaše liga od 41 do 45 god. Samo budi pristojan.

Anonymous
06.10.2021. 20:46

Ovo novinari ako presute nek idu u 3pm nek sutra kontaktiraju ambasadu Kazahstana i savez za ovo neko mora odgovarati ako se ovo zavrsi bez odgovora ko je kriv onda su nasinovinari debili a mi svi ovce

Akrap Boziji
06.10.2021. 22:08

Lete lete tice leta jata samo nema mundijala
Nema nema više ko će suze da nam briše
Vico majstore 49% je za tebe