Sportski tv. komentator Marjan Mijajlović govorio je u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića na FACE TV o posljednjima dešavanjima oko FK Velež.

Susret Velež – Borac je prekinut nakon utrčavanja navijača na teren kod rezultata 0:2, zatim je meč registrovan 0:3 za Borac, stadion “Rođeni” je suspendovan na šest mečeva, Veležu su oduzeta tri boda, a predsjednik Hasić je dobio zabranu rada u fudbalu na dvije godine.

Mijajlović je uporedio i nemile scene u Francuskoj u tekućoj sezoni i smatra da je ova kazna drakonska.

“Velež je konstantno trn u oku i to jako dugo godina. Podsjetiću vas da je 2009. godine krenula neka lijepa priča, pa se nešto desilo. Pa je to isto bilo 2013. godine, a onda je Velež opet krenuo kao neuništiv klub sa lijepom pričom i opet se nešto desilo. Velež je oduševio Europu i region tokom ovog ljeta i onda se ovo desilo. Nedavno su u Franuskoj igrali meč Nice i Marseille. Navijači Nice su prekinuli susret i vidjeli ste šta su uradili igračima Marseillea. Nici je oduzet jedan bod i utakmica je ponovljena. Prije 10 godina veliki neredni na susretu Zrinjski – Velež, a onda ovolika kazna za Velež”, govori Marjan i nastavlja:

“Također, ljudi iz Borca su rekli da ih niko nije dirnuo. Predsjednik Hasić dobije dvije godine zabrane, šest utakmica Velež ne može igrati na svom stadionu i tri boda su mu oduzeta. To je drakonska kazna. Realno govorim da je očigledno Velež neki problem. Navijači Veleža nikakav problem nisu kada su izgubili protiv Rudara. Predsjednik Hasić je bio ljut na pojedince nakon duela sa Slobodom, ali niko od navijača Veleža nije rekao da Sloboda nije zasluženo dobila. U pitanju je nešto nevjerovatno u BiH. Kada krene nešto na bolje, odmah se ruši. Tako je bilo i sa reprezentacijom BiH koja je 2014. godine otišla u Brazil, a onda je došla na nivo da je dobila samo Kuvajt u posljednje dvije godine.”

Mijajlović se pita i kome smetaju navijači i igrači Veleža u ovom trenutku.

“Što se tiče igre, nemoguće je da Velež nakon sjajnih igara u Europi ima samo devet bodova. Kome smeta ta armija navijača? Velež nikome neće dozvoliti da ga neko krade. FK Sarajevo je napravilo nekoliko sjajnih ljeta u Europi, a sad je to Velež uradio i toliko usrećio Bosance i Hercegovce. Postavlja se pitanje, kome Velež smeta, kome smetaju ti igrači?”

(Reprezentacija.ba)