Miralem Pjanić je u subotu debitovao za Bešiktaš i u prvoj utakmici protiv Malatye (3:0) oduševio navijače tima iz Istanbula.

Pjanić je igrao do 68. minute, majstorski asistirao za vodeći gol, a po izlasku sa terena dobio je velike ovacije navijača Bešiktaša.

Naš reprezentativac je nakon meča prokomentarisao svoj debi i zahvalio se saigračima, treneru i navijačima na podršci.

“Veoma sam sretan i uzbuđen zbog podrške od mojih saigrača i trenera. Sjajan je osjećaj biti u ovom klubu i igrati pred fantastičnim navijačima. Mislim da ćemo ostvariti velike rezultate u ovoj sezoni. Diktirali smo tempo utakmice i olakašli sebi posao. S obzirom da nam u srijedu slijedi meč Lige Šampiona, uspjeli smo se i odmoriti”, kazao je Miralem nakon susreta i dodao:

“Utakmica protiv Borussije će biti drugačija. Naš tim je spreman da se bori. Možemo se boriti protiv njih. Inače, kada sam izašao na teren, nakon određenog vremena počeo sam gledati u navijače. Pokazali su veliku ljubav prema meni i pokušavam im uzvratiti na terenu.”

Bešiktaš već u srijedu od 18,45 sati na svom terenu igra utakmicu prvog kola grupne faze Lige Šampiona protiv Borussije Dortmund.

(Reprezentacija.ba)