Sarajevo oslabljeno protiv Veleža, Fanimo zbog korone neće igrati

Velež i Sarajevo u petak igraju veliki derbi u okviru osmog kola Premijer lige BiH, a gosti će u ovom meču nastupiti bez Matthiasa Fanima. Fanimo je tokom reprezentativne pauze boravio u Londonu, zarazio se korona virusom i trener Goran Sablić neće moći računati na njega u duelu sa Veležom. Također, Sarajevo će igrati i […]


Sarajevo oslabljeno protiv Veleža, Fanimo zbog korone neće igrati
Foto: FK Sarajevo

Velež i Sarajevo u petak igraju veliki derbi u okviru osmog kola Premijer lige BiH, a gosti će u ovom meču nastupiti bez Matthiasa Fanima.

Fanimo je tokom reprezentativne pauze boravio u Londonu, zarazio se korona virusom i trener Goran Sablić neće moći računati na njega u duelu sa Veležom.

Također, Sarajevo će igrati i bez suspendovanog Numana Kudrića, dok još uvijek nije poznato da li će pravo nastupa imati Krste Velkoski, Mirko Oremuš, Darko Lazić i Vicko Ševelj.

Spomenuta četiri igrača još uvijek nisu dobili radn dozvolu zbog poreskih dugova Sarajeva, a u četvrtak će biti poznato da li će moći nastupiti u Vrapčićima protiv Veleža.

S druge strane, trener Rođenih Feđa Dudić ne može računati na Đanija Salčina.

Salčin je nedavno stigao u Velež na posudbu iz Sarajeva, s obzirom da je dogovor takav da Đani ne može igrati “svog” kluba.

Spomenimo i da je Velež u reprezenativnoj pauzi ostao i bez napadača Dejana Georgijevića. Georgijević je napustio Rođene i prešao u Domžale.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: