Nakon pobjede protiv Velsa u subotu rezultatom 2:0, naša fudbalska reprezentacija večeras će u Nikoziji protiv Kipra igrati utakmicu posljednjeg kola grupe B kvalifikacija za Euro.

Zmajevima je potrebna pobjeda za siguran plasman u baraž, dok nas i neriješen rezultat uz trijumf Belgije nad Izraelom ili remi na toj utakmici vodi u doigravanje.

Izabranici Mehmeda Baždarevića su u duelu sa Velsom pokazali strpljivu igru i stigli do trijumfa koji nas je ostavio u igri za baraž.

Baždarević će prema najavama večeras krenuti bez rizika i na teren poslati isti sastav koji je igrao protiv Velsa u Zenici.

Ispred Asmira Begovića igrat će Emir Spahić i Toni Šunjić, ali obojica će morati biti veoma oprezni jer imaju po dva žuta kartona te u slučaju da požute večeras, a bh. selekcija izbori plasman u baraž, neće moći nastupiti u prvoj utakmici.

Lijevu stranu pokrivat će Ervin Zukanović, dok će desno igrati Mensur Mujdža. Trio u veznom redu činit će Salihović, Hadžić i Pjanić, po krilima Lulić (lijevo) i Višća (desno) i isturen u napadu bit će Ibišević.

Na terenu bi to trebalo izgledati ovako:

sastav protiv kipra

Jedina dilema je kapiten Edin Džeko koji će zaigrati u startnoj postavi ukoliko bude spreman. U tom slučaju najvjerovatnije bi Edin Višća počeo meč sa klupe za rezervne igrače.

Ako ne bude mogao igrati od prve minute, onda će naš Dijamant ući u igru ukoliko to bude potrebno.

Naši reprezentativci večeras će protiv sebe imati motivisanog protivnika koji će uz podršku svojih navijača probati doći do trijumfa koji ih vodi u baraž.

Meša i njegovi izabranici moraju se čuvati prekida gdje su Kiprani najopasniji te kontranapada. Kipar je Zenici postigao pobjedonosni gol nakon sjajne kontre, kao i u Izraelu prije tri dana kada je Demetriou deset minuta prije kraja poslije kontranapada pogodio za trijumf Kiparana.

Ipak, kvalitet i iskustvo su na našoj strani i nadamo se da će bh. reprezentativci večeras odigrati borbeno, pametno i doći do rezultata koji nam garantuje baraž.

Zmajevi, 90 minuta igre, za cijeli život ponosa!

(Reprezentacija.ba)