Reprezentacija BiH će protiv selekcija Kipra u okviru posljednjeg kola kvalifikacija tražiti ovjeru trećeg mjesta i plasmana u baraž za odlazak na Europsko prvenstvo naredne godine.

Naš nacionalni tim slovi kao favorit za pobjedu u duelu protiv Kipra, a razlika u kvaliteti je izuzetno velika i kada je u pitanju tržišna vrijednost igrača.

Zmajevi prema posljednjim izvještajima portala “Transfermarkt” ukupno vrijede nešto više od 120 miliona eura.

Naš najskuplji igrač je Miralem Pjanić čija tržišna vrijednost iznosi 26 miliona, a slijedi ga Džeko sa šest miliona manje. Tu su zatim Lulić sa 14, te Begović 12, Kolašinac 7…

Nijedan reprezentativac Kipra ne košta više od miliona eura

Ukupna tržišna vrijednost selekcija Kipra iznosi svega 8.3 miliona eura i u svom timu trenutno nemaju nijednog igrača koji košta više od jednog miliona eura.

Najskuplji igrač je Demetris Christofi, napadač Omonie čija vrijednost kotira na 900.000 eura. No, Christofi zbog povrede neće nastupiti u utakmici protiv BiH. Podsjećamo na to da je upravo on bio dvostruki strijelac za svoju zemlju u pobjedi Kipra protiv BiH u Zenici.

Poslije Christofija slijede Georgios Efrem koji košta 800.000 eura, a nastupa za APOEL. Zatim iskusni Vincent Laban igrač AEK Larnaka sa vrijednošću istom kao Efrem. Dossa Junior fudbaler varšavske Legie košta 750.00 eura.

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića su višestruko skuplji od svog protivnika.

Vjerujemo kako će naši Zmajevi u duelu protiv Kipra bez većih problema ostvariti pobjedu kojom bi osigurali treće mjesto u grupi.

(Reprezentacija.ba)