Fudbaleri Veleža ove sezone igraju sjajno u Europi, a posebno se ističe njihova fizička sprema u dosadašnjih pet europskih utakmica.

Velež je protiv Colerainea, AEK-a, ali i večeras u duelu sa Elfsborgom trkački bio na izuzetno visokom nivou, a najzaslužniji za to je kondicioni trener Jasmin Trnovac, koji je i trener juniorske šampionke Europe u plivanju Lane Pudar.

Iz njenog plivačkog kluba Orka su prije nekoliko dana objavili da je jedna od najboljih trenerskih investicija FK Velež upravo Jasmin Trnovac.

“Jedna od najboljih trenerskih investicija FK Velež. Naš trener Jasmin Trnovac. Njegove stručne i ljudske kvalitete mi već odavno znamo, a izuzetno nam je drago i strašno smo ponosni što to sad mogu da vide i svi drugi ljubitelji i poznavatelji sporta. Kvalitetna naobrazba, stručnost, vjera u sebe i svoje sposobnosti, predanost i upornost uvijek moraju dati rezultate. Bravo Jaso, nema stajanja, idemo dalje”, poručili su nedavno iz Orke.

Inače, Trnovac je rođen 16. augusta 1985 godine u Mostaru.

Diplomirao je na Nastavničkom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i stekao zvanje profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja, dok je magistrirao kao specijalista kondicione pripreme

Njegov angažman u Veležu počeo je u septembru 2016. godine kada je bio kondicioni trener u Omladinskoj školi “Muhamed Mujić, a iste godine je postao i kondicioni trener u seniorskom timu.

(Reprezentacija.ba)