Pet bh. premijerligaša kontaktirat će UEFA-u i upoznat je sa stanjem u našem fudbalu

Zvanično saopštenje pet bh. premijerligaša koji su fofmirali “Inicijativu 4R”

Pet bh. premijerligaša kontaktirat će UEFA-u i  upoznat je sa stanjem u našem fudbalu

Predstavnici pet bh. klubova (Sarajevo, Sloboda, Tuzla City, Velež i Željezničar) su 18. jula formirali “Inicijativu za reformu, ravnopravnost, razvoj i regularnost takmičenja u BiH – 4R”, a danas su se oglasili saopštenjem za javnost nakon što se FS BiH nije odazvao njihovom pozivu za sastanak.

Spomenuti klubovi su dali rok Savezu do 3. augusta za odgovor, a saopštenje “Inicijative 4R” prenosimo vam u cijelosti:

“U nedjelju 18.07.2021., pokrenuta je „Inicijativa za reformu, ravnopravnost, razvoj i regularnost fudbalskog takmičenja u Bosni i Hercegovini“ (skraćeni naziv: „Inicijativa 4R“) koja je nastavak prethodnih aktivnosti premijerligaških klubova sa ciljem osnivanja Udruženja. Cilj Inicijative 4R je poboljšanje kvaliteta i regularnosti Premijer lige Bosne i Hercegovine za dobrobit svih fudbalskih klubova bez obzira iz kojeg dijela Bosne i Hercegovine dolaze.

Istog dana, Inicijativa 4R je uputila N/FSBiH javni (nakon toga i pismeni) poziv na dijalog za dobrobit bh. fudbala bez ikakvih personalnih zahtjeva. Predstavnici N/FSBiH su odbili da vode bilo kakav dijalog sa predstavnicima 5 fudbalskih klubova koji su podržali ovu Inicijativu. Predstavnici Inicijative 4R su i dalje spremni na dijalog. Međutim, dok se Savez ne odazove, bit će pokrenuti sljedeći koraci:

1) Inicijativa 4R će direktno kontaktirati predstavnike UEFA s ciljem da ih upozna sa trenutnim stanjem u bh. fudbalu i ciljevima naše inicijative koji su isključivo sportski.

2) U roku od 15 dana će biti proširen bojkot klubova koji čine Inicijativu 4R izvan dosadašnjeg okvira.

3) N/FSBiH će biti dostavljen prijedlog Statuta Udruženja premijerligaša u skladu sa važećim fudbalskim i državnim propisima. Inicijativa 4R očekuje odobrenje prijedloga u skladu sa prethodnim javno deklarisanim izjavama predstavnika Saveza kojima podržavaju osnivanje Udruženja.

4) Organizovat će se sastanak svih premijerligaša koji budu zainteresovani za dugoročno poboljšanje stanja u bh. fudbalu.

Zahvaljujemo bh. javnosti, medijima, kompanijama i drugim organizacijama na podršci koju su do sada dali našoj Inicijativi”, navodi se u saopštenju.

(Reprezentacija.ba)

Ovu vijest vam donosi kladionica Mozzart.

Oznake:

Komentari

2 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Anonymous
03.08.2021. 17:51

recite im o nasim sudijama i prodavanje utakmica

Anonymous
03.08.2021. 23:30

Ovo treba obavezno podrzat svaki ljubitelj fudbala u bosni i hercegovini dosta je bilo kradje, lopova i laznih direktora po nasim klubovima a i u fudbalskom savezu koji su samo gledali kako da ukradu a ništa ne dadnu