Sarajevo je u ponedjeljak navečer poraženo na svom terenu od Tuzla City rezultatom 1:2, a za Bordo klub utakmica je tekla nes(p)retno od samog početka.

Već u 3. minuti Tuzla dolazi u vodstvo golom Krpića, kojem je u postizanju pogotka pomogla greška mladog golmana Sarajeva Adnana Kanurića.

Navijači Sarajeva preplavili su društvene mreže i forume kritikama na račun golmana Bordo tima, posebno jer je i u četvrtak Kanurić loše reagovao kod gola Milsamija koji je izbacio Sarajevo iz Europe. Čini se kako kritike i ne idu na račun samog golmana, nego onih čija je procjena bila da ovako mlad može odgovoriti zadacima koje nose nastupi u dresu Sarajeva.

Transfer politika FK Sarajevo godinama je već, za javnost, izuzetno nelogična. Najbolji igrači su godinama odlazili besplatno iz kluba, na strane igrače koji ne bi pokazali ništa posebno trošene su desetine hiljada eura za plate, a prošlu zimu prodajom dva najbolja igrača Sarajevo je izgubilo titulu i upalo u duboku krizu.

Dok su se plaćali “polovnjaci” iz regiona i stranim anonimnim trenerima davale velike plate, Sarajevo je troškove rezalo na gašenju svoje škole kluba i još nekim prilično nelogičnim potezima – pa se navijači otvoreno pitaju može li klub čak i sa milionskim investicijama preživjeti ovakav način rukovođenja?

Rukovodioci kluba nedavno su priznali kako se u mnogome nisu slagali za stranim investitorom koji je navodno bio “krivac” za odluke koje su klub dovele u krizu, ali ostaje upitno zašto onda nisu podnijeli ostavke i zašto su pristali biti dio tima za kojeg su bili svjesni da ne radi dobro za klub?

Inače, do kraja utakmice na 1:1 poravnao je Kurdić u 35. minuti. Kada se činilo da će ekipe podijeliti bodove, u 80. minuti Nukić je ubacio sa strane, Kanurić je istrčao, lopta ga je preletjela, a Džafić je glavom pospremio loptu u prazan gol.

Težak start, ali čini se i cijela sezona za FK Sarajevo.

(Reprezentacija.ba)