Sarajevo je sinoć poraženo od Milsamija sa 1:0 i tako se neslavno oprostilo od Europe, a svoj komentar nakon meča dao je trener, Goran Sablić.

“Nažalost, nismo uspjeli ostvariti pobjedu i proći u drugo pretkolo Konferencijske lige. Otvorili smo meč jako nervozno i podlegli imperativu i ovom prekrasnom ambijentu od strane navijača. Nismo imali mirnoću i nisu se držali onog plana koji smo dogovorili. U drugom dijelu smo mijenjali i formaciju, ali jednostavno smo sterilni prema naprijed”, kazao je Sablić dodavši:

“Nemamo dubinu, nemamo agresiju i ne možemo da izvršimo dobar grupni presing. Kad imamo loptu u nogama sve stane u toj zadnjoj trećini. Prolaz smo trebali ostvariti u prvoj utakmici gdje smo bili dominantniji, ali nismo realizirali šanse. Imali smo ih i danas možda 2-3 ali nedovoljno. Na nama je da spustimo glave. Trebamo kompenzirati manjak kvalitete radom.”

Sarajevo je ovim porazom ispalo u prvom pretkolu Konferencijske lige što je gledajući ranije godine katastrofa.

“Nikad nije ovo ugodno. Jednostavno cijela situacija. Ne bih sad to poticao da shvatite to kao alibi, ali ovo što su momci pružili je blizu maksimuma njihovog. Situacija je takva kakva je, pokušavamo se osnažiti naprijed. Kasnimo barem mjesec dana u svemu.”

“Zabrinut sam, apsolutno smo gore dominirali i iskreirali 5-6 ozbiljnih situacija i nismo to realizirali. Kako ne bih bio zabrinut, ali to je stanje koje jeste. Ne možete iskočiti iz kože. Nemam igračima zamjerki što se tiče odnosa na treningu, ali velik odliv igrača i manjak utakmica… Ima toga oho-ho. Ako želite voditi ili igrati za Sarajevo treba dignut glavu i trpiti kritike. Podmetnuti leđa i raditi što jače, to je naša stvarnost. Nismo bili adekvatno pripremljeni za bilo kakve utakmice”, kazao je Sablić, te dodao za kraj:

“Izvinjavam se navijačima za ovo. Radit ću maksimalno. Uprava zna na kojim pozicijama se trebamo pojačati.”

(Reprezentacija.ba)