Bh. reprezentativac Almedin Ziljkić (25) danas je zvanično predstavljen kao novi fudbaler ljubljanske Olimpije.

Ziljkić u Olimpiju stiže iz redova banjalučkog Borca, a ugovor sa novim timom je potpisao do ljeta 2023. godine uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

Almedin je ugovor sa Borcem imao do ljeta naredne godine, pa će aktuelni prvak BiH dobiti određeno obeštećenje za njegov transfer.

“Emotivan sam i svaki rastanak mi teško pada. Borac je od mene stvorio prvo čovjeka, pa onda igrača. Došao sam ovdje kad je klub igrao Prvu ligu RS-a, a sva obećanja koja sam dobio od čelnika kluba su ispunjena, nisu slagali nijednu riječ. Ovdje sam postao reprezentativac, osvojio sam titulu, dokazao se. Zahvaljujem se svima iz kluba na svemu što su mi pružili. Emotivan sam, sve ovo će mi veoma brzo nedostajati, ali došlo je vrijeme da se okušam u jačoj ligi, u Olimpiju idem kao šampion, nadam se da ću i tamo osvajati trofeje”, rekao je Almedin prije nekoliko dana za zvaničnu stranicu FK Borac.

U prošloj sezoni je bio jedan od najboljih igrača Borca i postigao je devet golova te dodao 11 asistencija u 33 odigrana susreta.

Za A selekciju BiH odigrao je dvije utakmice.

(Reprezentacija.ba)