FK Sarajevo narednog četvrtka od 21,00 sati na svom terenu igra revanš susret prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv moldavskog Milsamija (prvi meč okončan rezultatom 0:0), a za ovaj duel u prodaju će biti pušteno 9.600 ulaznica.

Iz FK Sarajevo navode da je to odluka nadležnih organa zbog situacije sa korona virusom.

“Za navijače našeg kluba će biti otvorene sve četiri tribine stadiona Asim Ferhatović Hase. Prvenstvo pri kupovini ulaznica će imati aktivni članovi kluba, te vlasnici sezonskih ulaznica za sezonu 2019/20. Za njih će prodaja početi u ponedjeljak u 12:00 u prostorijama Bordo Fan Shopa, a ostatak navijača svoju ulaznicu će moći kupiti od utorka”, saopšteno je iz FK Sarajevo.

Cijene ulaznica:
Tribina „Sjever – Vedran Puljić” – 5 KM
Tribina „Istok” – 10 KM (8 KM za članove)
Tribina „Zapad” – 12 KM (10 KM za članove)
Tribina „Jug“ – 5 KM

Zbog mogućnosti pogoršanja epidemiološke situacije, te potencijalno ponovnog zatvaranja tribina za navijače, Fudbalski klub Sarajevo neće puštati u prodaju sezonske ulaznice za sezonu 2021/22.

Iz FK Sarajevo mole navijače da se pridržavaju Covid protokola, nose maske, drže razmak na tribinama. Navijači će morati ući na tačno naznačeni ulaz koji piše na karti, a na utakmicu će moći ući navijači koji su:

  • Prebolovali virus COVID-19 u poslednjih 6 (šest) mjeseci uz predočenu potvrdu o prebolovanom COVID-19
  • Vakcinisani i revakcinisani
  • Vakcinisani u posljednjih 14 (četrnaest) dana bar jednom dozom vakcine
  • Ukoliko nisu vakcinisani posjeduju negativan PCR test ne stariji od 72h
  • Posjeduju negativan brzi antigen test, ne stariji od 24h

Vlada Kantona Sarajevo, u saradnji sa Općinom Centar i JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, svim navijačima je obezbijedila besplatno testiranje uz pokaz karte za utakmicu protiv Milsamija, a tačno vrijeme i lokacija ovog testiranja će biti naknadno određeni.

Sve dodatne informacije o prodaji karata za revanš susret protiv Milsamija će biti objavljenje na zvaničnoj stranici kluba.

(Reprezentacija.ba)