Naš najbolji atletičar Amel Tuka se nakon gotovo mjesec dana pauze vraća i danas će nastupiti na utrci Dijamantne lige na 800 metara u Štokholmu uz direktan TV prijenos na kanalu SportKlub.

Amel je prethodno obavio visinske pripreme u švicarskom St. Moritzu i danas će pokušati ostavariti što je moguće bolji rezultat uoči predstojeće Olimpijade u Tokiju.

“Danas u Stockholmu u 16:48 trčim na 800 metara, nakon skoro mjesec pauze. Posljednje trke sam imao 5. i 6. juna na Državnom prvenstvu u Zenici, nakon čega sam otišao na visinske pripreme u St. Moritz. Mjesec poslije, sišao sam sa planine i tek trebam vidjeti kako će mi tijelo i noge reagovati. Imao sam malih problema sa lijevim stopalom, ali generalno se osjećam dobro, uprkos napornim treninzima. Svi znate da je fokus na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali utrke Dijamantske lige igraju bitnu ulogu u pripremama i podizanju forme i samopouzdanja”, poručio je Amel putem svoje zvanične Facebook stranice i dodao:

“Neću vam obećati ništa, osim da ću vas ponovo pokušati učiniti ponosnim. Zbog vas sam brži najmanje sekundu po utrci, jer me nosi vaša podrška, koju svakodnevno dobijam – od navijača, javnosti, medija. Čujem huk u ušima i osjetim vašu bezuvjetnu ljubav u srcu i kad je čovjeku teško, a često mu bude teško, sjetim se da iza mene stoji armija Bosanaca i Hercegovaca, koja vjeruje u mene. Uz porodicu, koja mi je svetinja, vi ste moj vjetar u leđa i idemo pokušati dati sve od sebe, počev od danas”

(Reprezentacija.ba)