Senad Lulić (35) jučer se nakon deset godina oprostio od Lazija, a navijači, klub te predsjednik talijanskog velikana emotivno su se oprostili od Senada.

Navijači su parolom na ogradi trening kampa Lazija pokazali kakvo mišljenje imaju o bivšem bh. reprezentativcu, a zatim je i predsjednik Lazija, Claudio Lotito objavio zahvalnicu.

“Lazio se oprašta od Senada Lulića sa velikom naklonošću. Ovo je bilo predivnih deset godina zajedno. Deset godina u kojima je Senad dao mnogo više od profesionalizma, pokazao je ljubav prema Laziju, bio primjer kako se nosi dres i pokazao pravu strast za navijače. Svaki put kada bi kročio na teren vidjeli smo odlučnost da ide na svaku loptu. Cijenili smo njegovu upornost, uprkos svim teškoćama koje nosi ova profesija sa sobom. On je bio igrač za primjer, kapiten na terenu i referenca za svoje igrače”, kazao je Lotito dodavši:

“Vrijeme Senada Lulića u Laziju biće označeno kontinuiranim emocijama svih, a njegov potpis, u 71. minutu derbija u Coppa Italiji, 26. maja 2013. godine biće ugraviran u historiju kluba i u srcima svih naših navijača. Za sve ovo, u ime kompletne Biancoceleste familije, hvala ti Senade!”

(Reprezentacija.ba)