Bh. reprezentativac i doskorašnji fudbaler Vojvodine, Siniša Saničanin (26), potpisao je trogodišnji ugovor sa FK Partizan.

Saničanin je stigao na okupljanje reprezentacije, ali je samo nakon par dana napustio pripreme i doputovao u Beograd kako bi potpisao ugovor sa Partizanom.

U svom obraćanju za zvaničnu stranicu Crnobijelih kazao je kako se nije dvoumio između Partizana i inostranstva,

“Početak prelaznog roka obilježio je moj dolazak u Partizan, što mi je posebno drago! Što se tiče mene i mog prelamanja da li da odem u inostranstvo ili dođem među crno-bele, nije mi bilo toliko teško, posebno kada sam vidio odlučnost trenera Stanojevića i uprave da me dovedu. Partizan je stvarno veliki klub i takva ponuda se ne dobija često u životu tako da smatram da je ne treba olako odbijati”, rekao je Saničanin, a potom se dotakao reprezentacije BiH:

“Napustio sam reprezentaciju jer je ovo veliki korak u mom životu i karijeri, kako za mene, tako i za moju porodicu. Nisam htio ništa da rizikujem i u razgovoru sa selektorom Petevom, kome se ovom prilikom zahvaljujem, ispao je stvarno korektan, nije mi ni u jednom trenutku rekao da se ne slaže sa tim da idem, jer su bile prijateljske utakmice. Da su bile kvalifikacione, uopšte ne bi bilo govora o tome da napuštam utakmice. Želim da se zahvalim selektoru Petevu i ljudima iz saveza koji su bili stvarno korektni što se toga tiče, nisu mi stvarali nikakav problem.”

U tekućoj sezoni odigrao je 22 utakmice za Vojvodinu, a za Zmajeve je sakupio deset nastupa.

(Reprezentacija.ba)