U15 reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u Zenici odigrala drugu prijateljsku utakmicu sa vršnjacima iz Srbije, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Kao i prije dva dana, današnji meč je bio dinamičan i obje ekipe su imale nekoliko prilika, a susret je završen neriješenim rezultatom 1:1.

Prvi su zaprijetili gosti u 10. minuti kad je David Đurić snažno šutirao sa distance, a golman Adel Duškaj izbacuje loptu u korner.

U 24. minuti nakon duela Nidala Čelika i Nikše Delibašića dosuđen je penal za goste. Delibašić je i izveo jedanaesterac, golman Duškaj odbranio, ali lopta se ponovo odbija do napadača Srbije koji je iz drugog pokušaja precizan za 0:1.

Dženan Šabić u 27. minuti jako šutira sa preko 25 metara, ali lopta odlazi tik pored gola i do kraja prvog poluvremena više nije bilo prilika.

Darije Markočević u 47. minuti se odlično izborio za loptu i krenuo sam prema protivničkom golu, ali ga golman Viktor Erić zaustavlja prekršajem na 20 metara od gola. Iz slobodnog udarca Šabić pogađa živi zid.

Andrej Subotić je u 59. minuti stvorio sebi dobru poziciju za šut sa 15-ak metara, ali je golman Srbije Vuk Dragović, koji je nekoliko trenutaka ranije ušao u igru, zaustavio pokušaj bh. napadača.

Marko Begić se u 75. minuti dobro snalazi u protivničkom kaznenom prostoru i precizno šutirao za 1:1.

Prvi meč ovih selekcija završen je bez golova 0:0.

Bosna i Hercegovina-Srbija 1:1 (0:1)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Ajdin Baručija.

Sudije asistenti: Samir Kapo, Kenan Brzika.

Golovi: 0:1 Delibašić (24’), 1:1 Begić (75’).

Žuti kartoni: Čelik, Subotić (BiH), Erić, Izderić (Srbija).

Bosna i Hercegovina: Adel Duškaj, Emir Dugić, Dženan Šabić, Filip Taraba, Ajdin Beganović, Darije Markočević, Krešimir Medić, Andrej Subotić, Marko Brekalo, Nidal Čelik, Adrian Manuel Perić. Igrali su još: od 41’ Rijad Kasumović, od 52’ Benjamin Babić, Harun Sadžak, Nedim Keranović, Zlatan Zeničanin, Eldar Mehić, od 61’ Marko Begić, od 65’ Aleksa Despot. Selektor: Igor Janković.

Srbija: Viktor Erić, Mateja Ostojić, David Đurić, Andrej Petrović, Ognjen Pilić, Bogdan Plavšić, Nikša Delibašić, Miloš Aranđelović, Uroš Sremčević, Mihajlo Cvetković, Luka Izderić. Igrali su još: od 56’ Lazar Jovanović, Vuk Dragović, od 73’ Dušan Jovanović, od 77’ Pavle Radojković, Mihajlo Katanić, Andrija Makai. Selektor: Radovan Krivokapić.

(Reprezentacija.ba)