Danas je na rasporedu šest utakmica 35. kola Serije A, a dan će obilježiti derbi Juventusa i Milana.

Verona – Torino (15:00)

Prvi od mečeva ekipa za koje igraju bh. reprezentativci igraju Verona i Torino, a Amer Gojak (24) će sasvim sigurno susret početi na klupi.

Torino još uvijek nije osigurao opstanak u Seriji A, imaju samo tri boda više od zone ispadanja, ali rezultati u posljednje vrijeme pokazuju da je Torino na dobrom putu da i naredne sezone igraju istu ligu.

Verona je na sigurnom desetom mjestu, bez rezultatskog značaja igraju rasterečeno što im ipak ne godi u posljednje vrijeme jer imaju niz od pet utakmica bez pobjede.

Ono što međusobni susreti garantuju je da će obje ekipe postići po gol kako je bilo na posljednjih pet utakmica.

Kladionice daju blagu prednost Torinu. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu od 2.30 na pobjedu Torina. Ostale kvote sa ovog susreta pogledajte ovdje.

U redovima domaćin nedostaju Tameze, Veloso i Vieira dok će Bikovi biti lišeni usluga Murrua i golmana Milinković-Savića.

Roma – Crotone (18:00, Arena Sport)

Roma je proteklu sedmicu bila u centru medijske pozornosti, što zbog polufinalnog susreta sa Man. Unitedom što zbog imenovanja Mourinha (58) na poziciju trenera od ljeta.

Ali Roma našeg Edina Džeke (35) mora sve to ostaviti po strani i potruditi se da danas savladaju Crotone kako bi zadržali pozciju koja vodi u Konferencijsku ligu. Sassuolo im puše za vratom i samo su dva boda iza.

S druge strane Crotone je već odavno otpisan i narednu sezonu igrat će u Seriji B. Samo 18 bodova Crotonea iz 34 utakmice ohrabruju navijače Rome da danas mogu ostvariti laganu pobjedu, ali sigurno da Vučica neće doći do nje ako potcjene protivnika i ne pruže partiju kao u četvrtak kada su savladali United sa 3:2.

Prema najavama medija, Edin Džeko neće igrati od prve minute, a razlog koji se navodi je fizička iscrpljenost od pomenutog susreta Europa Lige.

Što se tiče međusobnih utakmica, posljednjih pet susreta Roma je riješila u svoju korist.

Kvalitet i značaj susreta stavljaju Romu kao favorita u kladionicama. Kladionica Mozzart na dan duela nudi kvotu 1.47 na pobjedu Rome. Ostale kvote pogledajte ovdje.

Lista fudbalera na koje trener Rome ne može računati je duga, pa tako neće biti El Shaarawya, Lopeza, Mancinia, Pereza, Smallinga, Spinazzole, Veretouta i Zaniola, dok je Crotone bez izostanak za ovaj meč.

Juventus – Milan (20:45, Arena Sport)

Tradicionalni, ali i po značaju derbi kola igraju Juventus i Milan. Obje ekipe bore se za isti cilj, a to je Liga Šampiona, te i jedni i drugi imaju po 69 bodova i zauzimaju četvrtu i petu poziciju.

Reprezentativac BiH, Rade Krunić (27), i ovaj meč će najvjerovatnije početi sa klupe i svoju priliku čekati u finišu utakmice zavisno od rezultata.

Juve i Milan su utakmice prošlog kola riješili u svoju korist i možemo reći da današnji pobjednik bi jednom nogom osigurao mjesto koje vodi u najjače europsko takmičenje.

Na dva posljednja susreta ove dvije ekipe vidjeli smo čak deset golova, zadnji je Juventus dobio 3:1 dok je prije toga bilo 4:2 za Milaneze.

Najtrofejnijem italijanskom klubu kladionice daju prednost. Kladionica Mozzart na dan utakmice daju kvotu 1.88 na pobjedu Juventusa. Ostale kvote sa ovog meča pogledajte ovdje.

Stara dama je kompletna za večerašnji derbi za razliku od Milana kojem će nedostajati Castillejo.

Raspored i satnica susreta 35. kola Serie A:

Genoa – Sassuolo (12:30)
Benevento – Cagliari (15:00)
Parma – Atalanta (15:00)
Verona – Torino (15:00)
Roma – Crotone (18:00)
Juventus – Milan (20:45)

Rezultati od jučer:

Spezia – Napoli 1:4
Udinese – Bologna 1:1
Inter – Sampdoria 5:1
Fiorentina – Lazio 2:0

(Reprezentacija.ba)