Miralem Pjanić (30) se oporavio od povrede i konkurisat će za sutrašnji duel 33. kola španske La Lige između njegove Barcelone i Granade.

Barca će eventualnom pobjedom prestići Atletico Madrid na prvom mjestu, a trener Ronald Koeman je govorio o sutrašnjem meču te prema njegovim najavama Pjanić ima male šanse da dobije šansu za igru.

“Znamo da nam pobjeda donosi prvo mjesto. To bi bila nagrada za nas, ali prvo je potrebno da slavimo. Borba za titulu je nešto što smo zaslužili. Sve utakmice su bitne i mi smo već sada pod velikim pritiskom. Bodovi su nam potrebni. Četiri ekipe se bore za titulu, ali mi smo mentalno jaki”, kazao je Koeman i dodao da zna da je teško igračima koji ne igraju poput našeg Miralema Pjanića:

“Rotacije? Znam da je teško fudbalerima koji ne igraju, ali je u ovom trenutku najbitnije da smo pravi tim. Vidjet ćemo koji su igrači svježi i spremni. Imamo svoj način treninga i pripreme susreta i tu se ništa neće mijenjati. Igrači znaj da u dresu Barce moraju osvajati trofeje. Imamo lidere i iskusne igrače i oni moraju prenijeti to iskustvo na mlađe.”

Barca je prema kladionicama apsolutni favorit protiv Granade. Kladionica Mozzart daje kvotu 1.15 na trijumf Barce. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Pjanić je ove sezone odigrao 28 utakmica za Barcu u svim takmičenjima, dok je u La Ligi nastupio u 17 duela.

Ipak, Miralem zadnjih osam ligaških utakmica nije dobio priliku za igru. Dva puta nije bio u timu zbog povrede, dok je šest mečeva odgledao sa klupe za rezervne igrače.

(Reprezentacija.ba)