Posljednji susret 24. kola Premijer lige BiH donosi nam izuzetno zanimljiv meč između Olimpika i Veleža.

Iako se Vukovi i Rođeni bore za različite ciljeve obje ekipe imaju imperativ pobjede, pogotovo nakon što njihovi konkurenti nisu ostvarili pobjede.

Olimpik u solidnom raspoloženju dočekuje večerašnji susret. U proljetnom dijelu sezone, od dolaska trenera Petrovića, ubilježili su dvije pobjede i dva poraza. Na Koševu su savladali Slobodu sa 2:0 i na Grbavici Željezničar sa 1:0. Poraze su doživjeli u Banjaluci 2:0 te na Pecari visokih 3:0. Olimpik je 11. na tabeli sa 19 osvojenih bodova, jednim manje od desetoplasiranog Radnika i sigurno da će dati svoj maksimum kako bi večeras osvojili bod ili tri i izašli iz dijela tabele koji vodi u drugi rang takmičenja.

S druge strane Velež ima dva velika motiva. Prvi je borba za Evropu jer bi eventualnom pobjedom stigli na diobu drugog mjesta, a drugi motiv je rođendan njihovih najvatrenijih navijača, grupe Red Army, koja je protekli vikend “zapalila” Mostar i tako proslavila 40. rođendan. Ono što brine Feđu Dudića jeste izostanak standardnih fubalera, Cvijanovića i Radovića. Velež je na proljeće neporažen, dva puta se remizirali s Radnikom, te su rutinski savladali Slobodu i Borac.

U jesenjem dijelu prvenstva, Velež je u Vrapčićima savladao Olimpik sa 2:0. Današnja utakmica počinje u 18 sati uz direktan prenos na Moja TV.

Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 2.55 na Velež. Ostale kvote sa ovog duela možete pogledati ovdje.

Odigrane utakmice:

Mladost – Zrinjski 1:1
Radnik – Borac 1:3
Sloboda – Željezničar 1:0
Krupa – Tuzla City 1:1
Sarajevo – Široki Brijeg 1:0

(Reprezentacija.ba)