Bosna i Hercegovina ugostiće u srijedu na Grbavici reprezentaciju Francuske u fudbalskoj ljepotici u sklopu trećeg kola kvalifikacija za SP 2022.

Selekcija Francuske protiv koje ćemo u srijedu igrati na Grbavici sigurno je najjača fudbalska ekipa koja je ikada stupila na tlo Bosne i Hercegovine.

Ako nekome nije dovoljno to što su Francuzi aktuelni svjetski prvaci onda evo i informacija da njihova ekipa u ovom trenutku košta više od milijardu eura, te da imaju najskupljeg igrača na svijetu u sastavu.

PSG-ov Kylian Mbappe je prema Transfermarktu trenutno najskuplji fudbaler na svijetu sa cijenom od 180 miliona eura. Neymar košta čak 52 miliona manje, a zatim slijede Kane sa 120, Haaland i Salah sa 110, Sancho, Alexander-Arnold, Mane, Sterling i De Bruyne sa 100 miliona eura…

U Francuskoj ga po cijeni slijede Varane iz Real Madrida sa 70 miliona eura vrijednosti, Pogba iz Man. Uniteda i Griezmann iz Barcelone sa 60 mil, Kante (povrijeđen) iz Chelsea i Coman iz Bayerna sa 55 mil. Dembele iz Barcelone, Mendy iz Real M. i Ndombele iz Tottenhema sa 50 mil. eura…

Nije zanemarivo govoriti ni o njihovom selektoru Didieru Deschampsu koji je kao fudbaler bio svjetski i europski prvak, dva puta osvajao Ligu Šampiona, Internacionalni kup, UEFA Superkup, tri francuska prvenstva, tri talijanska prvenstva…

“Do BiH ćemo uglavnom da se oporavljamo i spavamo” najavio je u nedjelju navečer Deschamps koji je protiv Kazahstana odmarao devet igrača.

Možemo jedino žaliti što će utakmica biti odigrana bez publike, te da će samo rijetki sretnici biti u prilici uživo na travnjaku Grbavice gledati sve ove zvijezde.

Igrači sigurno znaju da hrabar nastup u ovakvim utakmicama od običnih fudbalera stvara legende.

BiH – Francuska, srijeda, 20,45 sati, stadion Grbavica.

(Reprezentacija.ba)