Shakhtar i Roma će večeras od 18,55 sati u Kijevu igrati revanš susret osmine finala Europa Lige uz direktan TV prijenos na kanalu Arena Sport.

Roma je u prvom susretu prije sedam dana slavila sa 3:0 golovima Mancinija, El Shaarawya te Pellegrinija, a tada svježe oporavljeni Edin Džeko (35) nije ulazio u igru.

Shakhtaru će večeras nedostajati Korniienko, Stepanenko te Malyshev, dok će Roma nastupiti bez Zainola, Jesusa, Veretouta, Mkhitaryana i Smallinga.

Iako ima prednost od 3:0 trener rimskog tima Paulo Fonseca najavljuje da će Roma i večeras ići na pobjedu.

Kladionice daju podjednake šanse objema ekipama. Kladionica Mozzart jutro uoči utakmice daje istu kvotu od 2.70 i na pobjedu Rome i Shakhtara. Sve kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

“Želimo da pobijedimo i ovdje. Važno je da se dobro branite, međutim nismo došli da se branimo. Ukoliko zabijemo gol, bit će mnogo teže za Shakhtar. Imamo dobar rezultata uoči revanša, ali znamo kakav kvalitet ima naš protivnik i moramo biti fokusirani. Oni žele da se bore i da preokrenu rezultat. Naši napadači rade dobro i gol će doći”, rekao je Fonseca pred današnji meč.

Džeko je nakon četiri utakmice pauze zbog povrede prepone igrao protiv Parme. Ove sezone je odigrao šest susreta u Europa Ligi i zabio tri gola, ali prema najavama talijanskih medija večerašnji susret će početi sa klupe za rezervne igrače.

Džeko je u dresu Rome do sada igrao dva puta protiv ukrajinskog tima i to u duelima osmine finala Lige Šampiona u sezoni 2017. / 2018. te u drugoj utakmici zabio pobjedonosni gol koji je odveo Romu u četvrtfinale.

Raspored i satnica revanš utakmica osmine finala Europa Lige:

18,55 sati: Arsenal – Olympiacos (3:1 prvi susret)
18,55 sati: Molde – Granada (0:2)
18,55 sati: Shakhtar – Roma (0:3)
18,55 sati: Dinamo Zagreb – Tottenham (0:2)
21,00 sati: Milan – Manchester United (1:1)
21,00 sati: Villarreal – Dynamo Kiev (2:0)
21,00 sati: Glasgow Rangers – Slavia Prag (1:1)
21,00 sati: Young Boys – Ajax (0:3)

(Reprezentacija.ba)