Naš najbolji teniser Damir Džumhur (27) jutros je napustio teren tokom prvog seta polufinala kvalifikacija ATP Acapulca, nakon žustre rasprave sa sudijom.

Mediji koji prate turnir prenijeli su kako je Džumhur prijetio sudiji smrću, te da je diskvalifikovan. Ipak, to nije istina, potvrdio je sam Damir.

“Dragi mediji, ako već prenosite vijesti, onda se bar potrudite da te vijesti budu tačne. Nisam diskvalifikovan. Napustio sam svojevoljno teren zbog ponašanja i odluka glavnog sudije koje nisu bile ni objektivne ni korektne.

Još jedna bitna stvar – na portalima može da se pročita da sam prijetio da ću nekoga da ubijem? Da li ste vi svjesni šta to znači i otkud vam to uopšte? Otkud zloba da se uopšte takve stvari pričaju? Od medija se očekuje da korektno, objektivno i tačno prenose informacije, a ovog puta je to izostalo.

Na kraju izvinjavam se mojoj porodici i mojim najbližima i naravno onim koji me podržavaju što sam se ovako emotivno ponio i što nisam pokazao snagu, što sam još jednom pokazao da ovakve stvari mogu da utiču na mene i da pokažem svoju lošiju i slabiju stranu.” poručio je Džumhur.

Džumhur je izgubio živce u prvom setu polufinala kvalifikacija kod rezultata 6:5 za nizozemskog tenisera Botic van De Zandschulpa.

Džumhur se plasirao se u polufinale kvalifikacija ATP turnira u Acapulcu nakon što je u četvrtfinalu sa 2:1 savladao Collina Altamirana.

Danas će na terene u Acapulcu i Lopez Villasenor protiv Koepfera i Sandgreen protiv Auger-Alissimea.

Kvote sa ovih mečeva potražite ovdje u ponudi MaxBet kladionice.

(Reprezentacija.ba)