Nakon više od dva mjeseca pauze nastavlja se takmičenje u Premijer ligi BiH, a u subotu 27. februara na programu su tri meča 20. kola.

Radnika će u Bijeljini dočekati Velež, Borac igra protiv Olimpika, dok će Zrinjski ugostiti Krupu.

Sve tri utakmice bit će u direktnom TV prijenosu.

Radnik Bijeljina – Velež (15,00 sati, Moja TV)

Fudbaleri Radnika i Veleža će otvoriti 20. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine i upravo će oni poslije više od dva mjeseca biti prvi koji će odigrati susret u najjačem rangu bh. fudbala.

Gosti iz Mostara su blagi favoriti uoči ovog susreta. Kladionica Mozzart na dan utakmice nudi kvotu 2.30 na trijumf Veleža. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Radnik je nakon 19 odigranih kola na 10. mjestu sa 15 bodova i do kraja sezone će se boriti za opstanak. S druge strane, Velež je na odličnoj četvrtoj poziciji sa 33 boda te navijači mostarskog tima očekuju borbu za plasman u Europu.

Velež je u prvom susretu ova dva tima u tekućoj sezoni bio bolji na svom terenu rezultatom 2:1.

Borac Banja Luka – Olimpik (17,00 sati, Arena Sport)

Banjalučki Borac će od 17,00 sati ugostiti sarajevski Olimpik. Ekipa Borca u drugi dio sezone ulazi sa pete pozicije i ima 32 osvojena boda, a Olimpik je zadnji na tabeli sa samo 13 osvojenih bodova.

Borac je prema kladionicama favorit u ovom duelu. Kladionica Mozzart na dan utakmice daje kvotu 1.55 na pobjedu Borca. Ostale kvote sa ovog susreta možete pogledati ovdje.

Momčad Borca je u prvom duelu u ovoj sezoni deklasirala Olimpik u gostima sa 4:1.

Zanimljivo da je Olimpik jedina ekipa u ligi koja nije osvojila nijedan bod u gostima u aktuelnoj sezoni. Sarajevski premijerligaš je devet puta gostovao i izgubio u svakom meču uz 17 primljenih golova.

Zrinjski Mostar – Krupa (19,00 sati, Arena Sport)

Posljednju utakmicu današnjeg programa odigrat će Zrinjski i Krupa.

Zrinjski u ovaj susret ulazi sa šestog mjesta, dok je Krupa na pretposljednjoj poziciji. Mostarci su promijenili trenera i u nastavku sezone će ih voditi Sergej Jakirović, koji je bio potencijalni kandidat za selektora A selekcije BiH.

Fudbaleri Zrinjskog se večeras uzdaju u dobru tradiciju protiv Krupe, jer imaju niz od šest vezanih pobjeda u međusobnim ligaškim utakmicama.

Ipak, Krupa je ove sezone napravila nekoliko iznenađenja poput pobjede nad Željom ili remija sa Veležom, pa će i u Mostaru pokušati doći do važnih bodova.

(Reprezentacija.ba)