Edin Džeko je za zvaničnu stranicu Rome izabrao svojih pet najboljih golova u dresu tima iz Rima.

Džeko je treći najbolji strijelac Rome sa 114 golova u 239 odigranih utakmica i sigurno mu nije bilo lagano da izabere najbolje.

Dijamant je izabrao golove protiv Napolija, Sampdorije, Viktorije Plzen, Torina i Chelsea.

Gol protiv Napolija: Kolarov mi je dodao jednu loptu, zaustavio sam se, prevario Ruija, šutirao, a Reina nije ni stigao da odbrani.

Gol protiv Sampdorije: Ovdje morate paziti na sve. Ne smijete biti u ofsajdu, zatim morate vidjeti Pellegrinija koji šalje loptu, protivnika, trčati naprijed i gledati golmana. Sve se to dešava u sekundi. Pellegrini i ja se ponekad posvađamo na terenu. Uvijek mu kažem da mi doda loptu, a kada ne doda to su normalne stvari. Mi smo dobri prijatelji, prava braća. Igramo zajedno nekoliko godina, razgovaramo jedni s drugima i ponekada nam to treba. On je sjajan igrač i sa takvim igračim se lako razumjevi.

Gol protiv Plzena: Iskren da budem htio sam centrirati. Otišao sam desno, ali je protivnik uklizao. Onda sam se vratio nazad, htio ubaciti, ali bila su samo dva naša igrača. Odlučio sam da šutiram i nije ispalo loše. Igrači Plzena su me gledali i kao da su htjeli reći “kakav si to gol zabio?”. Nisam htio šutirati, ali tako se dogodilo.

Gol protiv Torina: Nikada nije lako igrati protiv Torina. Taj dan je bilo vruće i imali smo u timu nekoliko novih igrača. Kluivert je sjajno ubacio na drugu stativu. Nisam razmišljao da primim loptu, već sam odmah šutirao lijevom nogom. Protivnički igrač je skočio i da je udario loptu glavom, izbio bi je. Sačekao sam njegovu reakciju i zbog toga je gol bio još zahtjevniji. Golovi u zadnjim minutama su i najbolji.

Gol protiv Chelsea: Svi su rekli da će Roma ispasti iz grupne faze i nastaviti takmičenje u Europa Ligi, a mi smo završili kao prvi ispred Chelsea i Atletica. Gol je bio prelijep, ali je posebno to što su naši navijači bila odmah iz gola. Tu emociju je nemoguće objasniti. Kada sam zabio gol sve je bilo tu. Lijep gol, navijači, težak protivnik, lijep stadion i Liga Šampiona. Sve u jednom. Također, Courtois je branio, ali ni on nije mogao odbraniti udarac. Kolav mi uvijek kaže “Nikada ne griješiš sa lijevom nogom, sada si ljevak, a ne dešnjak”. To je najbolji gol u mojoj karijeri. Uhvatiti loptu iz voleja koja leti 40 metara je teško. Centrašut je bio perfektan.

U nastavku pogledajte Top 5 golova Edina Džeke u dresu Rome po njegovom izboru.

(Reprezentacija.ba)