Danas će se širom Italije igrati svih 10 utakmica 16. kola Serije A.

Trećeplasirana Roma od 15,00 sati igra u gostima protiv Crotonea, ali će biti bez našeg Edina Džeke (34).

Džeko je u utorak povrijedio mišić na treningu i neće nastupiti za Romu u današnjem meču. To bi mogao biti problem za tim iz Rima, jer je Džeko ove sezone zabio sedam golova u ligi, a pogađao je u svakoj od zadnje tri utakmice.

Ipak, Roma je veliki favorit protiv Crotonea, koji je trenutno zadnji na tabeli. Roma i Crotone su se do sada sastali četiri puta, Rimljani su slavili u svim duelima i nisu primili nijedan gol.

I kladionice se slažu da je Roma favorit. Kladionica Mozzart na pobjedu Rome nudi kvotu 1.50. Sve kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Foto: FC Torino

U isto vrijeme (15,00 sati), Torino će na domaćem terenu dočekati Veronu.

Torino je prije nekoliko dana ubjedljivo savladao Parmu u gostima sa 3:0, a naš Amer Gojak (23) je prvi put zabio gol i asistirao za novi tim. Amer se našao i u idealnom timu kola, pa je za očekivati da se i danas nađe u prvih 11 Torina.

Fudbaleri Torina su trenutno na 17. mjestu sa 11 bodova, dok Verona igra odlično i nalazi se na odličnom osmom mjestu sa 23 osvojena boda.

Kladionice daju podjednake šanse za oba tima. Kvota na pobjedu Torina u Kladionici Mozzart je 2.70, a na pobjedu Verone 2.75. Sve kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Od 20,45 sati na stadionu San Siro planiran je derbi susret ovog kola između prvoplasiranog Milana i aktuelnog prvaka Juventusa, no utakmica je upitna zbog pozitivnih COVID-19 nalaza u gostujućoj ekipi.

Juventus će tako, dođe li do utakmice, definitivno biti bez zaraženih Alex Sandra i Cuadrada, te povrijeđenog Morate. Sa druge strane u Milanu između ostalih nema Ibrahimovića i Tonalija.

Dovoljno da kladionice daju blagu prednost Juventusu, pa Kladionica Mozzart na pobjedu Juventusa daje nešto manju kvotu nego na pobjedu Milana. Kvote sa ove utakmice možete pogledati ovdje.

Naš Rade Krunić (27) će prema najavama talijanskih medija igrati od prve minute za Milan, koji je jedina neporažena ekipa u tekućoj sezoni.

Navijače Milana može radovati i podatak da njihovi ljubimci nisu izgubili od Juventusa u zadnja tri međusobna meča. Dva puta je bilo neriješeno, a Milan je u julu prošle godine u posljednjem međusobnom susretu sa 4:2 savladao Juventus na svom terenu.

(Reprezentacija.ba)