Nakon pet godina odusustva večeras se u ring u Hamburgu vraća Adnan Ćatić (41).

Petorostruki svjetski šampion, koji se na međunarodnoj sceni bori pod imenom Felix Sturm večeras boksuje protiv neporaženog i 12 godina mlađeg Time Rosta.

Povratak Ćatića ekskluzivno ćemo gledati na FACE TV sa početkom u 21,30 sati. Sve uz komentar Marijana Mijajilovića. Glavna borba počinje oko 22,00 sati.

Njemački Bild na dan borbe otkriva kako je Ćatić za ovaj meč spremio i specijalne bokserske rukavice koje bi mu trebale dodatno poboljšati šanse.

“Pripreme su, hvala Bogu, odlično prošle. Radio sam naporno u proteklom periodu, skoro svaki dan se treniralo po dva puta, a poseban akcenat je bio i na tehnici”, rekao je prije nekoliko dana Ćatić na početku za Reprezentacija.ba portal.

“Starosna dob u ovom sportu nije bitna. Samo disciplina, marljivost i ambicija… Timo je klasični bokser, njemačka škola, ništa što dosad nisam vidio. Kao momak je dobar, ali da je neki ‘top’ nivo u boksu – nije”, najavio je borbu Ćatić u razgovoru za Reprezentacija.ba koji možete pročitati ovdje.

Prije Ćatića večeras će u Hamburgu u ring i bokser Ajdin Reiz. 23-godišnji do sada neporaženi borac porijeklom iz Bihaća bori se protiv Pierrea Woloszinska, a njegova borba očekuje se oko 20,00 sati. Njegovu borbu prenosit će platforma Bild.

Bokserski spektakl, 21,30 sati samo na FACE TV.

(Reprezentacija.ba)