Adnana Ćatića za vikend ćemo nakon pet godina gledati ponovo u ringu!

Ni dokazano lažne optužbe za doping, ni problemi sa pravosuđem nisu mogli bivšeg svjetskog prvaka odvojiti od najveće ljubavi, a za vikend, 19. decembra, vraća se u ring i bori se protiv dosad neporaženog Nijemca Tima Rosta (10-0-2).

Mediji u Njemačkoj su Ćatićev povratak najavili kao “bokserski povratak godine”, bit će to pravi spektakl, a u njemu će moći uživati i ljubitelji boksa u našoj zemlji putem prijenosa na Face TV. Uz komentar Marjana Mijajlovića.

Je li popularni Felix Sturm spreman za ono što ga očekuje, jesu li traga ostavili problemi koje je imao prethodnih godina…, sve su to stvari o kojima smo razgovarali s njim prije nego što je danas otputovao za Hamburg u kojem će biti održan meč.

“Pripreme su, hvala Bogu, odlično prošle. Radio sam naporno u proteklom periodu, skoro svaki dan se treniralo po dva puta, a poseban akcenat je bio i na tehnici”, kaže Ćatić na početku razgovora za Reprezentacija.ba portal.

https://www.youtube.com/watch?v=hTWXbDKj6qs

Pitali smo ga ko je zapravo Timo Rost. Preko deset godina je mlađi…

“Starosna dob u ovom sportu nije bitna. Samo disciplina, marljivost i ambicija… Timo je klasični bokser, njemačka škola, ništa što dosad nisam vidio. Kao momak je dobar, ali da je neki ‘top’ nivo u boksu – nije”, optimistično kaže Ćatić.

Pauza koju je imao u proteklim godinama, smatra, nije ostavila traga.

“Boks je meni u krvi, nešto o čemu mislim dan i noć, ne može se to tek tako izgubiti. Uostalom, i za tijelo je ovo bilo dobro. Mogao sam punom snagom trenirati. Osjećam se spremno, moćno i vjerujem da će biti još četiri do šest borbi.”

Ćatić je u aprilu osuđen na tri godine zatvora zbog utaje poreza, ali se žalio na presudu i sud mu je dozvolio da se na slobodi priprema za povratak u ring.

“O tome šta se dešavalo u proteklom periodu ne bih želio mnogo govoriti. Po prirodi sam takav da gledam samo naprijed, ne osvrćem se na ono što je bilo. Ali, da je bilo teško prolaziti kroz sve to, bilo je. Ne krijem. Sreća je da sam imao veliku podršku svoju porodice.”

Zanimalo nas je i je li mu se neko javio od poznatih sportaša. Ne tako davno sa njim su se slikali mnogi…

“Ne, za sada se niko nije javio”, dodao je Ćatić na samom kraju razgovora za Reprezentacija.ba.

Uz Felixa Sturma u subotu navečer u istom ringu će se boriti Ajdin Reiz, 23-godišnji bokser rođen u Dizeldorfu, porijeklom iz Bihaća.

(Reprezentacija.ba)